Doteky přírody

Sdílej
 
Ve čtvrtém kole přírodovědné soutěže porota opět vybere čtyři nejlepší účastníky a odmění je zajímavými cenami. Zúčastníte-li se během roku alespoň sedmi ze třinácti kol, zařadíme vás navíc do losování o tři dalekohledy Minolta.

Ceny pro 4. kolo

Ceny pro 4. koloHlavní cenou pro vítěze, kterou věnovalo nakladatelství Reader’s Digest Výběr, je kniha Jak se to dělá? a série tří videokazet Nejkrásnější národní parky světa. Ceny za 2. - 4. místo, knihy Hvězdy, Sladkovodní ryby a Houby, věnovalo nakladatelství Euromedia Group. Foto Václav Holič

Soutěžní úkol - Pomoz přírodě!

Soutěžní úkol - Pomoz přírodě!O životním prostředí se nerozhoduje jenom někde "nahoře". Bez dobré vůle každého z nás by žádné zákony nic nezmohly. Vaším úkolem proto bude vykonat nějaký dobrý skutek, který přírodě pomůže. Někdo zasadí strom, jiný dá třeba dohromady partu kamarádů a uklidí haraburdí naházené do potoka za městem... Záleží jen na vás. Při vyhodnocování bude porota přihlížet jak k náročnosti a významu této pomoci (s ohledem na věk soutěžícího), tak ke způsobu vypracování zprávy, kterou nám o svém "skutku pro přírodu" pošlete.

Výsledky 2. kola - Píšeme...

Výsledky 2. kola - Píšeme...Nejlepší psací náčiní vyrobil František Verner, na dalších třech místech se umístili Anna Elexhauserová, Patrik Pejsar a Jana Frühaufová. Všichni účastníci prokázali velkou nápaditost. Dostali jsme od vás např. husí brka, štětec ze psích chlupů, dřevěnou tužku s olověným hrotem, kalamář z vydlabaného kořene, ale i inkoust z rozmačkaných borůvek nebo ptačího zobu s lihem. Vzkazy přišly napsané na vlastnoručně vyrobeném papíře, na březové kůře i králičí kůži. Na tvorbě soutěže se podílí Centrum dětí a mládeže Českého svazu ochránců přírody (CDM ČSOP). Svá pozorování posílejte na adresu CDM ČSOP, poštovní přihrádka 447, 111 21 Praha 1 nejpozději do 19. dubna 2002. Uveďte své jméno, adresu, věk a heslo "Doteky". Vyhodnocení bude otištěno na tomto místě v ABC č. 11. V čísle 9 najdete zadání dalšího soutěžního kola. Na internetové adrese www.volny.cz/cdmcsop budou výsledky zveřejněny už začátkem května.