Život sem, život tam

Sdílej
 
ZEMĚ NENÍ NA JEDNO POUŽITÍ Uličník se chvíli pátravě rozhlížel a vzápětí popoběhl k dalšímu hlemýždi, který se pomalinku šinul po asfaltu na nedaleký trávník. Křup! Dětská bota dopadla s plnou silou, křehká ulita zapraskala a dušička nebohého plže vystoupila k nebesům.

Zvrácená zábava

ZEMĚ NENÍ NA JEDNO POUŽITÍŽivot sem, život tam Někteří kluci mívají podivné nápady. Jen tak z legrace zabíjet hlemýždě, trhat mouchám nožičky, rozkopávat mraveniště, vybírat ptákům hnízda, krutě mučit bezmocná koťata... Takovým chováním ukazují svou bezcitnost, hloupost a koneckonců i zbabělost. Jestlipak by si troufli dorážet třeba na dobrmana?

Nebuďte lhostejní

Nemyslím si, že byste k takovým chuligánům patřili - ti ábíčko určitě nečtou. Ale možná se s nimi setkáte a budete svědky jejich řádění. Co uděláte? Třeba se budete bát jim v pochybné zábavě zabránit, aby si svoji agresivitu nevybili na vás. A dospělým to také neřeknete, protože "žalovat se nemá". Ale upozornit na útoky vůči bezbranným tvorům není žádné žalování. Nestačíte-li na jejich ochranu vlastními silami, neváhejte a oznamte vše rodičům, učitelům nebo třeba policii. Životy nevinných zvířat máte ve svých rukou. Nedávno byl jeden muž za utýrání ježka odsouzen do vězení. Dětem samozřejmě nic takového nehrozí, ale i ony svým vandalstvím mohou porušit zákon. O morální zodpovědnosti za zmařené životy ani nemluvě. Bezbranným zvířatům ubližují jen srabi Život sem, život tam