Hra Harry Potter

Sdílej
 

Hra Harry PotterDoufám, že jste si už přečetli knížku Harry Potter, viděli film nebo si zahráli sběratelskou karetní hru, a tudíž znáte příběh nejoblíbenějšího dětského hrdiny současnosti. Jak jsme si již pověděli dříve, cílem sběratelské karetní hry Harry Potter je porazit svého soupeře. Musíte ho zbavit jeho kouzelnických schopností - karet v hracím balíčku. Každá karta, kterou vyložíte, má za úkol oslabit protihráčovu magickou sílu. Můžete vyvolat strašlivé bytosti, seslat nebezpečná kouzla, namíchat tajemné lektvary nebo připravit svému protihráči jiná nepříjemná překvapení.

Nová sada

Na konci března vyšla nová rozšiřující sada ke sběratel-ské karetní hře Harry Potter - Diagon Alley (Příčná ulička). My si dnes povíme, co tato sada hře přinesla. Především zde najdete 80 nových karet. Společně se základní sadou a Pohá-rem fanfrpálu (Quuidditch Cup) tvoří sběratelskou karetní hru Harry Potter již více než 250 různých karet. To nám už dává opravdu velké možnosti pro tvorbu hracích balíčků. Pro všechny náročné hráče přinesla nová sada ještě jednu novinku - karty různých míst. Hráč se vždy bude moci nacházet pouze na jednom místě (například v prodejně magických hůlek v Příčné uličce), které mu ale bude poskytovat určitou výhodu. Jeho kouzla budou silnější, jeho lekce budou poskytovat více vědomostí atd.

Lepší strategie

K zatím vyvinutým herním strategiím (záplava různých bytostí, karetní výhoda, strategie rychlého vykládání lekcí atd.) přibude jedna nová a to je právě strategie přenosu na určité místo. Postavíte si balíček tak, aby byl opravdu silný na Hra Harry Potterurčitém místě, a pak se budete snažit právě tam přenést souboj s vaším protihráčem. Ten se tomu sice bude snažit zabránit, ale pokud to nedokáže, dostanete ho tam, kde bude váš balíček daleko silnější a kde daleko snadněji zvítězíte. Rozšiřující sada Diagon Alley tedy opět přispívá k větší strategičnosti celé hry a vy jako čarodějové budete mít další možnost, jak v magickém souboji porazit svého soupeře. Věřím, že nová sada obohatí tuto zajímavou hru a vás tak budou čekat mnohá vítězství.

POZVÁNKA NA MISTROVSTVÍ

Ve dnech 27. a 28. dubna proběhne v menze Studentský dům v Dejvicích mistrovství České republiky ve sběratelské karetní hře Harry Potter a dalších hrách. Všichni mágové i ostatní přihlížející se budou moci zúčastnit nejen hlavního turnaje, ale také dalších doprovodných akcí.