Medal of Honor: Allied Assault

Sdílej
 
CO SE HRAJE

Medal of Honor: Allied AssaultPředělávka z playstation vysílá chapadla i mezi majitele PC. A stojí za to! Děj hry Medal of Honor je situován do období druhé světové války a vy tu představujete příslušníka 1. praporu Rangers americké armády. Podíváte se na různá bojiště - jak podle reálné předlohy, tak i fiktivní. Nejprve jste v rámci šesti operací rozdělených na různý počet misí vysláni do severní Afriky, pak do Norska, následuje vylodění v Normandii a další úkoly spojené s postupem do vnitrozemí, včetně mostu u Remagenu.

Poutavé mise

Medal of Honor: Allied AssaultMise jsou většinu přímočaré - úkolem je obsadit dané území a porazit nepřátelské vojáky. Občas ale budete muset i utíkat, případně ujíždět s ukradeným tankem, nebo se i projdete v německé uniformě. Ovšem jedna mise je zcela odlišná a ční nad všemi ostatními - vylodění na Omaha beach. Je to vrchol celé hry, v němž vás ve stylu filmu Zachraňte vojína Ryana ihned po otevření dveří vyloďovacího člunu uvítá sprcha z německých kulometů a minometů. Brodíte se hlubokou vodou k opevněné pláži, přískoky se blížíte k bunkrům, země se třese, vzduch je plný žhavého kovu.

Technické zpracování

Medal of Honor: Allied AssaultPo technické stránce je hra ohromující - krásná grafika v kombinaci se skvělou zvukovou kulisou a precizním namluvením. Umělá inteligence postav je na vysoké úrovni - někteří nepřátelé se vrhnou přímo k vám, jiní se kryjí a zůstávají v bezpečné vzdálenosti. Bohužel trošku chybí možnost dávat alespoň základní povely svým mužům. Sice se hezky kryjí, ale pokud potřebujete odlovit několik sniperů a oni vás slepě následují, stávají se snadným cílem. Ve hře trochu kontrastuje snaha o reálnost, jako je např. vysoká inteligence postav či design zbraní, s nereálnými prvky, jako velké množství zásahů, které vydržíte, lékárničky, jež vás ihned uzdraví, nebo stejná munice do německých a spojeneckých zbraní. Také během celé války nejste ani jednou povýšeni. Medal of Honor je velice pestrá a emotivní, bohužel však také velmi krátká hra. Já jsem ji prošel za zhruba dvacet hodin čistého hraní.