Počmág radí

Sdílej
 

Chci, aby na mých www stránkách mohli lidé nechávat vzkazy. Jak to mám udělat? Lenka Nejjednodušším řešením je vytvořit na stránkách aktivní odkaz na tvůj e-mail. Když návštěvník klepne, otevře se mu nová zpráva jeho mailového klienta s již zadanou tvou mailovou adresou. Ten můžeš zadat na stránku do sekce <BODY> např. v této podobě: <a href="mailto:tvuj@mail.cz">Zde mi můžete nechat vzkaz</a>. Pokud bys chtěla, aby ti lidé mohli nechávat vzkazy přímo na stránkách a ostatní si je mohli přečíst, nezbude než využít skriptu jazyka Java. Toto řešení však již přesahuje možnosti této rubriky.


Chtěl bych poradit, jak mám odinstalovat shockwave, aby mi zase šly obrázky na internetu. Bedřich Shockwave je formát pohyblivých obrázků a jeho odinstalace ti v žádném případě nepomůže, pokud se ti obrázky nezobrazují. Pokud se ti nezobrazují obrázky v tomto formátu, bude spíš naopak třeba nainstalovat jeho nejnovější verzi, kterou najdeš na http://www.shockwave.com. Pokud se ti nezobrazují žádné obrázky, nalistuj si v nastavení Internet Exploreru nastavení multimedií a tam zapni volbu "ukazuj obrázky".
Mám mikrofon, který je pevnou součástí mé věže. Nevíte, jak propojit zvukovou kartu a věž? A dále bych se chtěl zeptat na funkci AUX u již zmiňované věže. Má to nějakou souvislost s mou první otázkou? Tomáš z Prahy Věž je možné s počítačem propojit pomocí kablíků a konektorů, které jsou vyvedeny na zadní straně zvukové karty. Záleží ovšem na konkrétních typech zvukovky a věže - nevím, zda tvoje věž umožňuje výstup ze zabudovaného mikrofonu ven, nebo zda mikrofon slouží pouze k nahrávání. Tuto informaci bys měl najít v manuálu věže.
Své dotazy posílejte na adresu redakce nebo na e-mail pocmag@iABC.cz.