Ptáte se - odpovídáme

Sdílej
 
Chtěl bych jiné logo operátora na mobil Siemens A36. Můj táta má mobil Nokia 5110 a kabel k propojení s počítačem a také program Logomanager. Zkusil jsem nakreslit logo a poslat ho jako SMS na svůj mobil. Zpráva sice přišla, ale v podobě divných znaků.

Chtěl bych jiné logo operátora na mobil Siemens A36. Můj táta má mobil Nokia 5110 a kabel k propojení s počítačem a také program Logomanager. Zkusil jsem nakreslit logo a poslat ho jako SMS na svůj mobil. Zpráva sice přišla, ale v podobě divných znaků. Uložil jsem to na SIM kartu, nic se však nestalo. Co mám dělat?
Josef Vychodil, Náměšť na Hané


Bohužel tě asi zklamu. Logo operátora lze uložit pouze na mobilní telefony, které jsou vybaveny grafickým displejem, což Siemens A36 není. Je zde zobrazen pouze text ve čtvercových textových polích. Na telefony tohoto typu bohužel loga posílat nelze. Pokud bys měl jiný telefon (i Siemens) s grafickým displejem, musí se logo nahrát pomocí kabelu vždy jen pro určený telefon. Funkcí příjmu loga pomocí SMS zprávy jsou totiž vybaveny pouze mobilní telefony značky Nokia, které mají funkci "Smart Messaging", což jim umožní, aby grafické logo operátora v příchozí SMS zprávě správně poznaly. Pokud telefon Smart Messaging neumí, přijme SMS s logem operátora přesně tak, jak bylo odesláno, a vznikne z toho SMS plná nesmyslných znaků.