Počmág radí

Sdílej
 
Mám počítač Celeron 533 Mhz, 64 MB RAM, grafickou kartu ATI 3D Rage a Voodoo akcelerátor. Operační systém Win 98. Na harddisku máme dostatek místa. Jaký může být důvod toho, že když spustím hru, která by měla běhat v pořádku (např. AoE2 - The Conquerors), po chvíli zamrzne počítač nebo nás hra přepne do Windows.

Mám počítač Celeron 533 Mhz, 64 MB RAM, grafickou kartu ATI 3D Rage a Voodoo akcelerátor. Operační systém Win 98. Na harddisku máme dostatek místa. Jaký může být důvod toho, že když spustím hru, která by měla běhat v pořádku (např. AoE2 - The Conquerors), po chvíli zamrzne počítač nebo nás hra přepne do Windows. Reinstalace nepomáhá, problém se vyskytuje i u dalších her.
Pavel


Pokud ti zamrzání počítače působí i jiné programy než hry, může se jednat o hardwarový problém. V případě, že ti ovšem počítač zamrzá pouze u některých her, doporučuji stažení a instalaci nejnovějších ovladačů pro uvedené grafické karty. Dále zkontroluj nastavení grafického modu her a současně se podívej na www stránky výrobců her po updatech, informacích a doporučeních ohledně kompatibility her s hardwarem tvého počítače.

Chci se zeptat, jestli si ve Windows 98 mohu vytvořit vlastní ikonu k souboru napsanému např. v Microsoft PowerPoint. Pokud ano, jak.
Adam


Vlastní ikonu si vytvořit můžeš. Existují grafické programy, které tvorbu vlastních ikon umožňují. Nejsou bohužel přímo součástí Windows, proto bych ti doporučil si nějaký takovýto program opatřit na internetu, kde jich nalezneš na downloadovacích serverech poměrně velké množství. V ABC nedávno vycházel seriál o tvorbě motivů pracovní plochy, v němž jsme se výrobě ikon věnovali.

Své dotazy posílejte na adresu redakce nebo na e-mail pocmag@iABC.cz.