Doteky přírody

Sdílej
 
Hrajete s námi poprvé? Nevadí. Dalekohledy možná čekají právě na vás! V 6. kole porota opět vybere a odmění čtyři nejlepší účastníky. V závěru celoroční soutěže na vás navíc čeká losování o tři dalekohledy Minolta - stačí se zúčastnit alespoň sedmi ze třinácti kol. Šanci tak stále mají i ti, kteří s námi ještě nesoutěžili ani jednou.

Hrajete s námi poprvé? Nevadí. Dalekohledy možná čekají právě na vás!
V 6. kole porota opět vybere a odmění čtyři nejlepší účastníky. V závěru celoroční soutěže na vás navíc čeká losování o tři dalekohledy Minolta - stačí se zúčastnit alespoň sedmi ze třinácti kol. Šanci tak stále mají i ti, kteří s námi ještě nesoutěžili ani jednou.

Foto
SOUTĚŽNÍ ÚKOL - SLOUPY SMRTI

Na sloupech elektrického vedení zahynou každý rok tisíce ptáků. (Více informací najdete na straně 12 - 13). Zjistěte, jaké typy sloupů jsou v okolí vašeho bydliště. Jedná se o starý nebezpečný typ, nebo jsou nějak upraveny? A jak vypadá krajina? Je bohatá na remízky a podobná útočiště zvířat, nebo převládají rozsáhlé lány bez možnosti úkrytu? Zjistěte také, kam je u vás možno donést zraněného ptáka, který by v přírodě bez lidské pomoci nepřežil.

CENY PRO 5. KOLO

Hlavní cenou pro vítěze, kterou věnovalo nakladatelství Reader´s Digest Výběr, je kniha Jak se to dělá? a série tří videokazet Nejkrásnější národní parky světa . Ceny za 2. - 4. místo - knihy Ptáci lesů, luk a polí , Keře a Jak pečovat o kočku - věnovalo nakladatelství Euromedia Group.

VÝSLEDKY 4. KOLA

Děkujeme všem, kteří v rámci naší soutěže udělali nějaký dobrý skutek pro přírodu! Porotu tentokrát nejvíce zaujala zpráva Lukáše Drápala z Prahy. Na dalších třech místech se umístili Simona Zahrádková ze Sušice, Michaela Šrubařová z Frenštátu pod Radhoštěm a David Pross z Nových Sedlic. Na tvorbě soutěže se podílí Centrum dětí a mládeže Českého svazu ochránců přírody (CDM ČSOP). Odpovědi posílejte na adresu CDM ČSOP, poštovní přihrádka 447, 111 21 Praha 1 nejpozději do 14. června 2002 . Uveďte své jméno, adresu a heslo "Doteky". Jména výherců budou otištěna v ABC č. 15. Aktuální informace o soutěži najdete na adrese www.volny.cz/cdmcsop, kde budou výsledky zveřejněny už koncem června.