Wiggles

Sdílej
 
Není nic lepšího než být trpaslíkem. Sem tam si vykopete nějaké to zlato, pojíte grilovaného křečka či pečenou houbu a spláchnete to douškem houbového piva. Zbytek času trávíte sbližováním se s opačným pohlavím za účelem vytvoření rodiny.

Není nic lepšího než být trpaslíkem. Sem tam si vykopete nějaké to zlato, pojíte grilovaného křečka či pečenou houbu a spláchnete to douškem houbového piva.

Foto
Zbytek času trávíte sbližováním se s opačným pohlavím za účelem vytvoření rodiny. Ovšem, není trpaslík jako trpaslík. Velmi důležité je, z jakého trpasličího rodu pocházíte. Jenom Wigglové, ti nejlepší, nejstatečnější a nejšikovnější trpaslíci, se hodí pro nelehký úkol v naší hře. Cílem je chytit uprchlého Fernise, nezkrotnou pekelnou příšeru, která je jinak domácím mazlíčkem boha Odina. A to opravdu nezvládne jen tak někdo. Trpaslíci se proto vydávají do nekonečného labyrintu podzemních cest, aby nalezli čtyři ze šesti prstenů, které původně sloužily jako Fernisův obojek. Pouze ten ho dokáže udržet na uzdě.
Vaše skupinka Wigglů je ze začátku jenom hromádka neschopných mládenců a dívek. Postupně, podle různých úkolů, které provádějí, se ale jejich schopnosti zlepšují a specializují.
Středem trpasličí osady je ohniště, které slouží jako základna. Díky němu Wigglové dokáží postavit všechno možné - od jednoduchých konstrukcí
Foto
(grilu či stanu) po složitá výrobní zařízení. Stavebním materiálem jsou různě upravené nožky a kloboučky muchomůrek.
Někteří trpaslíci se hodí na kopání, jiní na boj, další jsou zase dobrými vynálezci. Každý Wiggel má volitelný aktivní a odpočinkový čas. V aktivním čase poslušně plní své úkoly, v odpočinkovém udržuje vztahy s přáteli a děvčaty, spí a baví se.
Wiggles je netradiční strategie v reálném čase. Má čtyři rozsáhlé mise (pro každý prsten jednu) a tzv. šarvátky, což jsou volné hry proti počítačovým trpasličím rodům. Hra je sice velmi pěkná, vtipná a zábavná, ovšem také příliš zdlouhavá. Při nekonečném kopání a budování tunelů a jeskyní se většina hráčů začne dříve či později nudit.