Minikrimi kolem vás

Sdílej
 
"Tenhle příběh jsem přivezl z Itálie. Všichni o tom mluvili, tak jsem to na pláži sepsal," uvedl dopis čtenář M. K. z Plzně.

"Tenhle příběh jsem přivezl z Itálie. Všichni o tom mluvili, tak jsem to na pláži sepsal," uvedl dopis čtenář M. K. z Plzně.

Foto
KRVAVÁ LÁZEŇ

Služebná Toni přišla do vily přesně v devět. O deset minut později prořízl ticho luxusní čtvrti kvílivý jekot. To našla Toni svou paní v krvavé lázni. Přivolaný komisař vylézal z auta a za ním prudce zabrzdilo stříbrné ferrari. Z něj vyskočil muž a hnal se k vile. Hlídkující policista ho zadržel. Došel komisař: "Vy jste asi pan Fabio. Jak jste se to tak rychle dozvěděl?" "Služebná mi zavolala na mobil." Ve vaně ležela mrtvá žena, pod rukou visící z vany byla loužička krve. Doktor si narovnal záda: "Zdravím, komisaři. Zatím to vypadá na sebevraždu. Podle očí se předtím nacpala prášky a pak si tady tou žiletkou prořízla zápěstí." "Sebevražda? Nesmysl! Ta by se nikdy nezabila, milovala se! To jí spíš někdo pomohl," prohlásil Fabio. "Ale pokud je to mord, jste první podezřelý," poznamenal komisař. "Jste mimo, komisaři. Já bych mohl mít tu sebevraždu na svědomí, kdyby si brala k srdci nějaké ty moje úlety. Ale jí to bylo srdečně fuk. A na dnešní noc mám alibi. A svědka. Dámu," ušklíbl se Fabio. "Doktore, měla na sobě nějaké zranění, něco neobvyklého?" "Nic zvláštního, komisaři. Jen na ukazováčku pravé ruky malou skvrnu, ale ta vypadá na inkoust. Smrt odhaduji tak kolem půlnoci. A voda je úplně studená." "Tu skvrnu má asi od pera, sám jsem jí ho dal. Zlatý, ale pouštělo občas inkoust," vmísil se Fabio. "Nevyndáte ji už z té vody?" "Ta už se nenastydne," zamumlal potichu do kníru doktor. Dalším vyšetřováním se zjistilo, že podle ústředny měla asi ve dvacet hodin Fabiová dvouminutový hovor s přítelkyní Mariou. "Já to měla tušit, že si něco provede. Byla zoufalá z nevěr svého muže, říkala, že má všeho dost. Marně jsem ji těšila. Měla jsem za ní přijet," vypovídala Maria komisaři. Našel se ale další svědek, tvrdící, že Maria patřila mezi Fabiovy milenky: "Já mu říkal, že na to doplatí. Ale on se smál, prý kolik žen znáš, tolikrát jsi člověkem. Ale to se říká o řečech. A on na to, no právě, kde jsou ženy, tam jsou řeči. Rozumíte tomu, pane komisaři?" Komisař kývl, že ano, ale myslel to jinak. Už definitivně zavrhl verzi o sebevraždě, vypustil Fabia a udeřil na Mariu. Ta se brzy sesypala. Vraždu zdůvodnila snahou získat Fabia pro sebe. Dala Fabiové prášky do vína, pak ji přenesla do vany a řízla do zápěstí.

OTÁZKA PRO ČTENÁŘE

Proč komisař vypustil sebevraždu i Fabia a co ho zavedlo k Marii?
Řešení pošlete do 14 dnů, tři ceny čekají.