Ptáte se - odpovídáme

Sdílej
 
Mám nový telefon Siemens C35i a nejde mi spustit wap. Pokaždé se objeví síť nereaguje. Emil

Mám nový telefon Siemens C35i a nejde mi spustit wap. Pokaždé se objeví síť nereaguje.

Emil

Tento jev má pravděpodobně dva důvody. První možný je ten, že nemáš aktivované datové služby a telefon nemůže uskutečnit datové volání. Druhý je ten, že jsi nekoupil telefon u operátora, nebo jsi jej nechal odblokovat anebo jsi jej vyresetoval. V každém z těchto případů přicházíš samozřejmě o konfiguraci WAP prohlížeče v mobilu a telefon pak může hlásit, že síť nereaguje. Překontroluj tedy, zda máš aktivované datové služby (na infolince), nebo podle manuálu zkontroluj nastavení wapového prohlížeče.

Nevím si rady s Alcatelem 301. Strašně se mi vybíjí baterie - celá za pouhý den. A to vůbec ani nemusím volat nebo posílat SMS.
Zdeněk


Tento fakt je zcela určitě podnětem k využití záruky. Obrať se na svého prodejce, u něhož jsi telefon koupil, a přístroj reklamuj. Je velmi pravděpodobné, že si jej nechají na nějakou dobu (max. však měsíc) v opravě na proměření odběru energie a baterie. Bohužel se ale ve většině případů stává, že baterie je v testeru bez problému a přístroj je vrácen se zjištěním, že je v normě. Pokud by se tak stalo a nebyl by opraven, obrať se na Alcatel Česká republika se žádostí o kontakt na autorizovaný servis. Baterie by měla při nižším provozu vydržet minimálně tři dny. Kolegovi vydrží dokonce i týden při poměrně častém volání.

Mám mobilní telefon Alcatel OT View DB s grafickým displejem, ale bohužel na něm nejsou hry. Dají se tam nějak dodat?
Petr, Brno


Do tohoto telefonu neexistuje žádný firmware, který by aktivoval nebo nahrál hry. Je zde standardně vestavěný firmware, který se již nedá rozšířit.

Své dotazy posílejte na e-mail: rady-tech nika@iabc.cz nebo na adresu redakce: Žerotínova 38, 130 50 Praha 3 a obálku označte heslem TECHNICKÁ PORADNA.