Počmág radí

Sdílej
 
Dočetl jsem se, že když píšu své www stránky ve Front Page, nemusí v Netscapu nebo na Macích dobře fungovat. Je to pravda? Jak tomu předejít? Martin

Dočetl jsem se, že když píšu své www stránky ve Front Page, nemusí v Netscapu nebo na Macích dobře fungovat. Je to pravda? Jak tomu předejít?

Martin

Ano, bohužel to je pravda, je to způsobeno tím, že FrontPage je program od firmy Microsoft, který používá nestandardní instrukce, tedy generuje ne zcela čistý HTML kód. Výsledkem toho je, že Netscape a další prohlížeče neinterpretují správně zadané příkazy a stránka se nezobrazí v pořádku. Zcela předejít se tomu nedá, jedině začít používat HTML editor, kde se pracuje přímo s HTML kódem, a nikoliv WYSIWYG editor. Podrobné standardy kódů jsou například na stránkách www.w3.org .

Nejdou mi vkládat obrázky na moji www stránku. Napíši do zdrojového kódu: a poté se mi na www zobrazí ikonka, že tento obrázek neexistuje, ale ve stejné složce ho mám.
Radek


Pro posouzení problému by byl zřejmě potřeba větší úryvek kódu, protože tag pro vložení obrázku vypadá v pořádku. Název obrázku v adresáři se musí přesně shodovat s názvem tak, jak je uveden v kódu. Další možnou příčinou problémů jsou dvouslovné názvy, lepší je volit jako název obrázku jen jedno slovo a bez českých znaků. Potíže mohou způsobit také uvozovky - v kódu nesmějí být typografické, tedy kulaté uvozovky, ale rovné. Doporučuji nejdříve zkusit stránku znovu uložit a pak eventuelně poslat větší úryvek kódu.

Své dotazy posílejte na adresu redakce nebo na e-mail pocmag@iABC.cz.