Den ABC v pražské zoo

Sdílej
 
Prázdniny jsou v plném proudu a vidina školy stále ještě hodně vzdálená. To je ideální příležitost k tomu, abyste se v klidu věnovali činnostem, na které nemáte během roku čas. Například prohlídce zoologické zahrady. A protože i my máme ke zvířatům velice blízko, jako každý rok jsme pro vás připravili Den časopisu ABC v pražské zoo.

Prázdniny jsou v plném proudu a vidina školy stále ještě hodně vzdálená. To je ideální příležitost k tomu, abyste se v klidu věnovali činnostem, na které nemáte během roku čas. Například prohlídce zoologické zahrady. A protože i my máme ke zvířatům velice blízko, jako každý rok jsme pro vás připravili Den časopisu ABC v pražské zoo.

Foto
CO VÁS ČEKÁ?

Den ABC v zoo se koná 10. srpna 2002. Sejdeme se v 10.00 ráno v dolní části zahrady v dětském koutku, ke kterému vás od vchodu navedou směrovky. Kromě různých drobných soutěží o spoustu zajímavých cen se dozvíte, co všechno zvířata umějí, s některým z nich se budete moci "seznámit" i osobně. Zazpíváte si s Ivanem Hlasem, kouzelník vás ohromí podivuhodnými triky a do pohádkového světa zvířat vás pozve divadlo Minor. Zlatým hřebem celého setkání budou křtiny letošních mláďat, jimž jde náš časopis za kmotra. Křtít budeme opravdu ve velkém - na jména čeká devět vlčích štěňat, sedm kluků a dvě vlčí slečny. A abyste se s vlky a jejich životem seznámili co nejdůkladněji, připravili jsme pro vás zábavnou vlčí stezku!

VLCI V PRAZE

Ještě v nedávné minulosti jste se v pražské zoo mohli setkat s vlky kanadskými ( Canis lupus tundrorum ), poslední stařeček uhynul až v roce 1998. Výběh vlků pak na nějakou dobu osiřel (nepočítáme-li ovce, které se v něm občas pásly). Při rekonstrukci byl starý vlčí výběh spojen se sousedním výběhem dingů, získal novou dřevěnou ubikaci skrytou ve vegetaci a nahlížet do něj můžete ze tří vyhlídek, z nichž jedna je prosklená. Nový výběh byl slavnostně otevřen 2. června 2001 a jeho novými obyvateli se stali tři vlci eurasijští ( Canis lupus lupus ). Dvě samice, Lupina a Boja, přicestovaly do Prahy z Lohbergu v Německu již 20. 10. 2000 a 15. 2. 2001 je následoval samec Lobo z německého Eekholtu. Vlčí minismečka se rychle sžila, a tak se již letos dočkali chovatelé vlčího přírůstku - obě samice přivedly v květnu ve společné noře na svět celkem 13 mláďat. Jedno z nich uhynulo, tři mláďata se přestěhovala k novému chovateli, devět se těší na nová jména.

POZOR, SOUTĚŽ!

Vymyslet devět vlčích jmen, to je tentokrát úkol pro vás. Musí to být opravdu jména vlčí a můžete vymyslet všech devět, nebo třeba jen jedno. Navrhovaná jména (či jméno) napište na korespondenční lístek a do 7. srpna pošlete na adresu redakce ABC, Žerotínova 38, Praha 3, PSČ 130 00 . Autoři jmen, která pro vlky použijeme, dostanou od redakce skvělý dárek - Velkou knihu komiksů 1 . Nezapomeňte proto uvést i zpáteční adresu (v případě, že se na Den ABC do zoo nedostanete, vám ji zašleme poštou) a lístek zřetelně označte heslem VLCI.

VOLNÁ VSTUPENKA

Naši čtenáři mají výhodu, na den ABC se dostanou do zoo zdarma: stačí, když u pokladny předloží kupon, který najdou v tomto čísle na straně tři. Výměnou za něj obdrží platnou elektronickou vstupenku, s níž pak projdou vstupním turniketem. Do zoologické zahrady se dostanete tak, že pojedete ze stanice metra nádraží Holešovice autobusem číslo 112 do stanice Zoologická zahrada (většinou je to konečná, pouze některé linky pokračují dál).