Ptáte se - odpovídáme

Sdílej
 
Jak si mám poslat z internetu na mobil logo, když mám starší mobil Siemens S6 a službu Twist? Musím za poslání loga platit? Posílal jsem totiž logo a chtěli po mně zaregistrování v internetové bankovní peněžence. Michal, Náchod

Jak si mám poslat z internetu na mobil logo, když mám starší mobil Siemens S6 a službu Twist? Musím za poslání loga platit? Posílal jsem totiž logo a chtěli po mně zaregistrování v internetové bankovní peněžence.
Michal, Náchod

S tvým mobilním telefonem raději ušetři za odeslání i registraci na podobných serverech. Siemens S6 totiž neumí nahrát na displej jiné logo z jednoduchého důvodu - má totiž tzv. textový displej, což znamená, že dokáže na displeji zobrazit jen textové znaky, a ne grafiku. Se Siemensem S6 bohužel logo mít nebudeš.

Jak se posílá e-mail z Nokie 3210?
Tomáš, Chomutov


Je potřeba napsat SMS zprávu ve formátu EML adresa text a odeslat toto celé na číslo 999111. Příklad textu zprávy je: EML tomas@seznam.cz Ahoj Tome, jak se mas?

Mohu z mobilního telefonu (Nokia 5110) poslat fax nebo e-mail? Jestli ano, jakým způsobem?
Lukáš, Písek


Z tvého mobilu samozřejmě poslat fax a e-mail jde, ale pouze pomocí rozšířených SMS služeb našich operátorů. To znamená, že nepošleš mail jako z počítače, pošleš SMS zprávu, která přijde na e-mailovou adresu. Bohužel jsi nenapsal, jakého operátora máš, a tak ti mohu dát jen malou radu, jak poslat mail u každého operátora. Eurotel: EML adresa text odešleš na číslo 999111. T-Mobile: #adresa text a odešleš na číslo 44616 . U Oskara je to jednodušší - napíšeš rovnou adresu a text a pak odešleš na číslo 2255 . Obdobně je to i s faxem, ovšem tam se zadávají jiné parametry. Eurotel má FAX číslo faxu text a SMS odeslat na stejné číslo jako u e-mailu, T-Mobile má FAXčíslo faxu text a opět odeslat na 4616 a Oskar tuto funkci nepodporuje.

Své dotazy posílejte na e-mail: rady-technika@iabc.cz nebo na adresu redakce: Žerotínova 38, 130 50 Praha 3 a obálku označte heslem TECHNICKÁ PORADNA.