Warhammer 40 000

Sdílej
 
V minulém díle našeho seriálu jsme si poprvé představili novou sběratelskou karetní hru Warhammer 40 000. Řekli jsme si něco o jejím vzniku a popsali si čtyři rasy, které nás přivítají v první sadě, v Bitvě o Pandora Prime.

V minulém díle našeho seriálu jsme si poprvé představili novou sběratelskou karetní hru Warhammer 40 000. Řekli jsme si něco o jejím vzniku a popsali si čtyři rasy, které nás přivítají v první sadě, v Bitvě o Pandora Prime.

Foto
Tato hra má šanci stát se hitem letošního podzimu, a tak se jí trošku podíváme na zoubek. Vaším úkolem je převzít kontrolu nad strategicky významnou planetou Pandora Prime. Není to ale obyčejná mírumilovná planeta, ale obrovské bitevní pole, kde nemá vaše armáda ani kousek území zadarmo. Jako velitelé invazních sil vybrané rasy zde musíte ukázat svou sílu a strategické schopnosti a dobýt tak tři z pěti sektorů. Čas ale neúprosně běží a vy máte na vítězství jen čtyři herní kola. A právě o to jde. Čtyři kola plná neúprosných bitev, přepadů ze zálohy a ničivých protiútoků. Čtyři kola, ve kterých zvítězí ten lepší.

Každý z hráčů hraje se svým balíčkem karet. Optimálně sestavený a vyvážený balíček je základem úspěchu všech podobných her a nejinak je tomu i zde. Nespočet herních kombinací dává hráčům jistotu, že každá bitva bude zcela jiná. Stovky karet zase možnost sestavit armádu, odpovídající jejich herní strategii a umu. Nemusíte si ale dělat starosti. Součástí produktové řady Warhammeru 40 000 budou i sestavené pětapadesáti karetní balíčky, jež vám poskytnou dostatek času pro seznámení se s hrou. Na vás je jen vybrat, za jakou rasu hodláte bojovat. Dalším zajímavým prvkem, který tato hra přináší do rodiny sběratelských karetních her, je program nazvaný ASTRONOMIKAN. Po bezplatném zaregistrování na internetové adrese výrobce se stanete členem celosvětové komunity hráčů, kteří stejně jako vy bojují o ovládnutí planety Pandora Prime. ASTRONOMIKAN přináší mnoho zajímavých věcí. Patří mezi ně celosvětový žebříček hráčů, do něhož se promítají všechny vaše odehrané bitvy (dokonce i ty, které jste hráli se svým kamarádem doma). Čím více bodů v tomto žebříčku máte, tím vyšší hodnosti můžete dosáhnout. A samozřejmě čím vyšší hodnost, tím více výhod pro vás (karty zdarma, výhody ve hře atd.). Princip samotné hry je velice jednoduchý a základní pravidla by se dala shrnout do několika odstavců. Příště to začne. Vstoupíme spolu do bitvy o Pandora Prime!

Autor

Jaroslav Holý