Magic The Gathering

Sdílej
 
Sběratelské karetní hry - ještě před deseti lety tento pojem nikdo neznal, dnes je to pro mnoho mladých lidí nový způsob zábavy. Turnaje, vyměňování kartiček, stavba herních balíčků či jednotlivé hry ve školních lavicích jsou dnes a denně k vidění po celém světě.

Sběratelské karetní hry - ještě před deseti lety tento pojem nikdo neznal, dnes je to pro mnoho mladých lidí nový způsob zábavy. Turnaje, vyměňování kartiček, stavba herních balíčků či jednotlivé hry ve školních lavicích jsou dnes a denně k vidění po celém světě.

Foto
Nejznámější karetní hrou je Magic: The Gathering. Hráč zde představuje mocného čaroděje, který se pomocí různých kouzel a mocných bytostí či strašlivých démonů snaží porazit svého soupeře. K tomu si může vybrat z pěti různých škol magie, z jejichž kartiček si postaví svůj hrací balíček: bílá - magie života a řádu, zelená - magie lesa a silných bojovníků, červená - magie ohně a chaosu, černá - magie smrti a zmaru a modrá - magie iluzí a triků.
MAGIC SE ROZRŮSTÁ
Magic je hra, která se dostala do České republiky v roce 1995 a od té doby si získává stále více příznivců. Není zajímavá jen herním nápadem, ale hlavně celkovým provedením. Žádná hra se neopakuje, každá je zcela jiná. Zajímavé řešení do tří hráčských úrovní dává navíc šanci zapojit se do hry i novým, nezkušeným hráčům. Na téma Magicu se píší celé knihy, které dokreslují její úžasný příběh. V roce 1997 také firma Microprose vydala počítačovou hru Magic: The Gathering a zpřístupnila tak principy Magicu dalším hráčům, a hlavně uživatelům PC.
MISTŘI
Dnes je už Magic znám po celém světě a hraje se na více úrovních, ve školních lavicích, v klubech nebo na mezinárodních turnajích. Díky systému DCI, který má na starosti organizaci turnajů, národních i světových mistrovství i profesionálních klání, je také Magic považován za intelektuální sport. Také čeští hráči se dostali na výsluní slávy. V roce 1997 se nejlepší český hráč Jakub Šlemr stal šampionem na třetím světovém mistrovství a vyhrál 36 000 amerických dolarů. Uspěl také v dalších letech (2. místo na mistrovství Evropy 98, 5. místo na mistrovství světa 99 atd.).
NOVÁ SADA
V těchto dnech přišla do našich obchodů (v pořadí již dvaadvacátá) rozšiřující sada této oblíbené karetní hry s názvem Onslaught. Jako se všemi předchozími sadami je i s ní spojen podmanivý příběh a hráči zde najdou spoustu nových a zajímavých karet. Kromě této nové sady bude před letošními Vánocemi k dispozici také speciální balení pro dva hráče. S jeho pomocí se i úplný nováček dokáže ponořit do fantastického světa této oblíbené karetní hry.
ZAJÍMAVOST
Na přelomu měsíců srpna a září letošního roku se v Londýně konal profesionální turnaj v Magicu série Grand Prix. Na tomto turnaji zvítězil náš nejlepší hráč Jakub Šlemr. Tímto mu srdečně blahopřejeme.