Next Generation Tennis

Sdílej
 
Letos to vypadá na pěknou tenisovou úrodu, což po vydání arkádového Virtua Tennisu potvrzuje právě i Next Generation Tennis. Aby toho nebylo málo, můžeme se postupem času těšit také na další přírůstky - k vydání se chystá například Fila World Tour Tennis, US Open 2002, Tennis Master Series 2002 či Agassi Tennis Generation.

Letos to vypadá na pěknou tenisovou úrodu, což po vydání arkádového Virtua Tennisu potvrzuje právě i Next Generation Tennis. Aby toho nebylo málo, můžeme se postupem času těšit také na další přírůstky - k vydání se chystá například Fila World Tour Tennis, US Open 2002, Tennis Master Series 2002 či Agassi Tennis Generation.

Foto
DOSTATEK MODŮ
NGT obsahuje několik různých herních modů. Můžete se vrhnout na arkádové zápolení, vyzkoušet si exhibici, mistrovství či opravdový turnaj - jen je škoda, že ani v jednom ze čtyř licencovaných turnajů není kvalifikace, takže začínáte hrát až od čtvrtfinále. Od věci ovšem není ani porazit co nejvíc hráčů za sebou a nikdo jistě nevynechá kariéru. Hru bych nicméně doporučoval začít tréninkem, který je zde velice pěkně zpracován. V jeho rámci je možné jen tak si pinkat proti zdi, vracet míčky robotu nebo se při nové kariéře věnovat zlepšování podání, vracení míčků, prohozů, lobů, smečů a volejů. Hrát se bude na osmnácti kurtech, z nichž většina je na začátku hry uzamčená a čeká na vaše vítězství.
KARIÉRA JE ZÁKLAD
Určitě nejzábavnější je modus kariéry. V něm si vytvoříte vlastního hráče s určitými parametry, které se již dále nedají měnit, a pak s ním trénujete, čímž mu zdokonalujete dovednosti. Ty se zlepšují také po úspěšně dokončených zápasech, tudíž můžete se svým borcem postoupit do další sezony a zkusit si vyšší obtížnost. Bohužel je ve hře licencováno jen deset hráčů, konkrétně šest tenistů a čtyři tenistky (mezi nimi i Kuerten, Grosjean, Henmen, Kiefer, Martin nebo Schettová), a ve hře se nevyskytuje žádný hodnotící žebříček, který by hráči podle mého dodával větší motivaci.
KOMPLEXNÍ OVLÁDÁNÍ
Ovládání se autorům opravdu podařilo a s trochou cviku a gamepadem by vám kromě čtyř základních druhů úderů neměla dělat problém ani pěkná faleš. Také fyzikální model a realističnost jsou na celkem slušné úrovni. Míček se chová na různých terénech tak, jak se od něj očekává, a ani hráči nepoužívají k vybrání každého delšího míče skoků, jak tomu bylo například u Virtua Tennisu.
G R AFIKA A INTELIGENCE
Graficky je NGT rozporuplná hra. Na jednu stranu nabízí slušné modely hráčů, na stranu druhou hnusně zpracované publikum. Její hardwarové nároky jsou přitom opravdu krvavé - bez P500 si ani neškrtnete a na vyšší rozlišení budete potřebovat stroj přes 1 GHz. Mezi chyby, které musím zmínit, patří umělá inteligence, díky jejímuž nedostatku se při čtyřhře mohou přihodit následující nepříjemnosti: váš spoluhráč si vyběhne na síť a už se nevrátí, popřípadě nedokáže odpálit míček, který letí přímo na něj, nebo se za vás nepostaví, pokud vás na síti protihráč přehodí. Přesto je ale NGT stále velice povedená, a především zábavná hra, u které zaručeně chvíli vydržíte. Navíc je kompletně přeložená do češtiny a vychází ve zlevněné edici za necelých tisíc korun.

Výrobce: Carapace Distribuce v ČR: CD Projekt Minimální konfigurace: PII 400 Mhz, 64 MB RAM, Windows 98/2000/XP/Me

Autor

Vladialv Růžička