Bibi radí

Sdílej
 
Milá Bibi, doufám, že na můj problém existuje nějaký přírodní lék. Trápí mě totiž strašné kruhy pod očima. I když spím, co nejdéle můžu, tak se vždy probudím s hrůzou, jak dnes budu vypadat. Říkala jsem to i mámě, ale vůbec mi neporadila. Prý mám být ráda, ostatní ženy si kruhy malují, aby měly výraznější obličej. To mě ani trochu neuklidnilo. Už jsem z toho zoufalá. Možná se to odráží i v tom, že se nelíbím klukům. Lucka, 12 let

Milá Bibi, doufám, že na můj problém existuje nějaký přírodní lék. Trápí mě totiž strašné kruhy pod očima. I když spím, co nejdéle můžu, tak se vždy probudím s hrůzou, jak dnes budu vypadat. Říkala jsem to i mámě, ale vůbec mi neporadila. Prý mám být ráda, ostatní ženy si kruhy malují, aby měly výraznější obličej. To mě ani trochu neuklidnilo. Už jsem z toho zoufalá. Možná se to odráží i v tom, že se nelíbím klukům.
Lucka, 12 let

Milá Lucko, pokud ti kruhy pod očima nemizí ani po vydatném spánku, může jít o signál, že něco není úplně v pořádku. Tvoje tělo se možná neumí účinně zbavovat škodlivých toxinů a přebytečné vody, a ta se pak "usazuje" okolo očí. Tvá vada na kráse tedy může souviset s ledvinami, s vylučováním. Pravou příčinu by odhalilo odborné vyšetření. Nedej na maminčino mávnutí rukou a pokus se s ní dohodnout, abyste to zkonzultovaly s lékařem. Pravděpodobně se potvrdí, že za tvými kruhy pod očima není nic vážného, ale jistota je jistota.
Každopádně nic nepokazíš, když si pohlídáš pitný režim. Jistě jsi už slyšela o tom, že škodliviny nejúčinněji vyplavuje voda. Pokus se denně vypít 6-8 sklenic čisté vody, mlsej vodnaté ovoce (melouny, hrozny) a do salátů si pravidelně krájej petržel, povzbuzuje činnost ledvin. Správné odvodňování podpoříš i vlažnou koupelí. Někdy kruhy pod očima vznikají samovolně. Nemá na to vliv ani porucha vylučování, ani délka spánku. Ani tak tě nemusejí trápit. Můžeš je zamaskovat barevným líčidlem, tzv. podkladovou bází v bílé barvě, která se nanáší prstem v tenké vrstvě ještě pod make-up. Dávej přitom pozor, abys linii kruhů přetáhla, jinak vytvoříš opačný efekt - kruhy budou ještě výraznější. A co se týče tvých obav, Lucko, netrap se kvůli vzhledu. Každý z nás je originál, a právě ta originalita nám sluší. Když tohle pochopíš, uvidíš, že tvé "skóre" u kluků se zlepší.