Třikrát internet

Sdílej
 
Co vám říká adresa Evergreen Terrace 742? Pokud nic, tak další nápověda zní, že jde o skromný rodinný domek v americkém městečku Springfield. V tom případě už asi víte, že řeč bude o podivuhodné rodině Simpsonových. Taťkovi Homerovi je šestatřicet a pracuje v elektrárně.

DOBRÝ TIP: BART, HOMER A DALŠÍ

Foto
Co vám říká adresa Evergreen Terrace 742? Pokud nic, tak další nápověda zní, že jde o skromný rodinný domek v americkém městečku Springfield. V tom případě už asi víte, že řeč bude o podivuhodné rodině Simpsonových. Taťkovi Homerovi je šestatřicet a pracuje v elektrárně.
Všechny peníze, které vydělá, utrácí jeho žena Marge. Rodinu doplňují desetiletý Bart, osmiletá Líza a jednoroční Maggie. Většina z nich jsou leváci tak jako tvůrce seriálu Matt Groenning. A mimochodem: výroba jednoho zhruba třicetiminutového dílu trvá půl roku a stojí v přepočtu asi třicet miliónů korun. Aby tvůrci ušetřili, dělají se animace a kolorování jednotlivých záběrů v Koreji. Všechny tyto informace najdete na fanouškovské stránce Simpsonů v češtině. A nejen to. Jsou zde spousty obrázků ke stažení, české scénáře některých dílů a samozřejmě nejoblíbenější "hlášky" ze seriálu. Třeba tahle: Telefonní operátorka (k Homerovi): "Bohužel, máte příliš tlusté prsty na vymačkání telefonního čísla. Bouchněte pěstí do číselníku a my vám zdarma pošleme tyčinku."
http://simpsonovi.comics.cz

HRA ZADARMO: AUTÍČKA
Foto
Automobilových závodů je na Internetu tolik, že by se daly přehrabovat vidlemi, ale simulátor na stránce Handygames.com je přece jen trochu jiný. Nabízí totiž opravdová dětská autíčka. Což samozřejmě neznamená, že jde o hru výhradně pro prcky. Nesedíte za volantem, ale máte na dráhu pohled shora, což má pro dobré zvládnutí tratě své výhody i nevýhody. Například dobře vidíte na své soupeře (a to i ty, kteří jedou za vámi), ale někdy je docela náročné autíčko dobře ovládat. Zvlášť v zatáčkách nebo ve smyku, ke kterému vzhledem k mnoha olejovým skvrnám na trati není nikdy daleko. Auto se řídí klasicky šipkami na klávesnici. K dispozici jsou tři stupně obtížnosti a na výběr ze čtyř barev vozů. Pořadí v cíli je bodované a vy musíte absolvovat celý seriál závodů. Když se jeden nepovede, tak to nevadí - ještě je šance ostatní porazit. Plus malá drobnost: na začátku vás program vyzve, abyste si vybrali nějaké jméno. Nic nebrání tomu, abyste do počítače naťukali "Michael Schumacher" nebo "Tomáš Enge", ale představuje to určitý závazek. Bylo by hloupé udělat slavným závodníkům ostudu.
http://www.handy-games.com/hgr110/HGR.html

FÍGL: PIÁNKO
Foto
Jednoduchý program pro ty, které u počítače sem tam přepadne nuda, anebo nutkání zkomponovat nějakou chytlavou melodii. Nikdy nevíte, jestli ve vás nedříme skrytý talent. Vyzkoušejte si to hrou na jednoduché klávesnici. Prstoklad umět nemusíte, protože tóny se vyluzují klikáním myši. Funkcí je k dispozici velmi málo, ale tím spíš se tahle drobnost hodí pro ty, kteří na skutečný klavír hrát neumějí. Varování: pokud navíc nemáte ani hudební sluch, berte ohled na ostatní lidi v místnosti. http://www.razdva.cz/drneuzil/piano.zip