Třikrát internet

Sdílej
 
Existuje spousta akčních her, ve kterých střílíte po znepřátelených vojácích, létajících kachnách nebo Marťanech. Už jste ovšem někdy pálili do písmenek? Kroutíte udiveně hlavou? Pak si tahle nabídka zasluhuje podrobnější vysvětlení. Hra "letters" spočívá v tom, že vám po obrazovce plují zleva doprava písmena, která vy musíte mačkat na klávesnici.

HRA ZADARMO: PÍSMENKA

Foto
Za každé "odstřelené" písmeno máte jeden bod. Zpočátku to vypadá docela jednoduše, ale jak počet bodů roste, písmena se začnou rojit ve větším počtu. A hlavně se každé pohybuje jinou rychlostí, což ve věci dělá poměrně velký zmatek. Hra končí, když jen jediné písmenko doputuje k levému kraji okénka, aniž ho stačíte zlikvidovat. Tahle hra je dobrá v tom, že je nejen zábavná, ale díky ní skvěle poznáte klávesnici a naučíte se rychleji psát. Cílem je samozřejmě dosáhnout co nejvyššího skóre. V tom můžete soupeřit s dalšími uživateli, protože na webu je žebříček těch nejúspěšnějších. Ti dosahují skóre v řádu tisíců bodů. Jak to dělají, je otázka: buď jsou rychlejší než kovbojové ze Sedmi statečných, anebo mají v rukávu ještě nějaký jiný trik.
http://hannu.daug.net/letters/

Foto
FÍGL: ZVĚTŠETE SVO U PLOCHU
Jistý dávno zapomenutý český deník měl počátkem devadesátých let reklamní slogan, že "každý člověk potřebuje prostor". Pro pracovní plochu v počítači to platí dvojnásob. Nevím, jak vypadá vaše pracovní plocha, ale ta moje připomíná hodně neuklizený stůl. "Válejí" se na ní ikonky programů a dokumentů, které často už nepotřebuji, a pokud ano, tak je naopak nemůžu najít. Hlavní vlastností každé pracovní plochy je trvalý nedostatek místa: nelze proto neuvítat skvělý prográmek nazvaný "DoubleDesktop" neboli "Zdvojnásob svou plochu". Pokud si ho nainstalujete, objeví se vám v dolní liště malá červená šipečka, která vám umožní přeskočit na nově vytvořenou rezervní plochu. Určitě si tenhle jednoduchý fígl zamilujete. Je ovšem jen otázkou času, než nepořádnými ikonami zaplníte i plochu číslo dvě. Program "Ztrojnásobte svou plochu" zatím bohužel není k mání.
http://www.fatfreesoft.com/2desk.php

Foto
DOBRÝ TIP: JAK NAKRESLIT KONĚ
Dobře kreslit umí málokdo, a když má člověk místo ruky kopyto, nepomůže mu ani nejmodernější počítač. Existuje sice řada specializovaných programů, které amatérským výtvarníkům hodně usnadní život, ale koně nebo psa za vás tužkou na papír stejně nenakreslí. Což ovšem neznamená, že se to s pomocí počítače nemůžete sami naučit. Na internetu se krok po kroku dozvíte, jak se kreslí kráva, hroch, dívka s párkem v rohlíku nebo třeba hladová žába. Možná zjistíte, že si vedete víc než slušně a že byste se mohli klidně živit jako autoři komiksů. Pro začátek můžete ztvárňovat historky třeba právě té hladové žáby.
http://www.slylockfox.com/how_draw.html