Industry Giant II

Sdílej
 
Industry Giant II (IG II) patří mezi tzv. tycoony, tedy strategie, v nichž budujete všechno možné i nemožné - města, zábavní parky, železnice a podobné vymoženosti, jež vám mají zajistit zisk nebo alespoň zábavu. Vývojáři z firmy JoWood tentokrát nabízejí něco v ryze industriálním duchu. Že to nevypadá moc lákavě? Těžit všelijaké suroviny, stavět továrny, prodávat hotové výrobky... Možná budete překvapeni.

CHCETE BÝT TOVÁRNÍKEM?

Foto
IG II totiž rozhodně patří k tomu nejlepšímu, s čím se můžete u tycoonů setkat. Cílem vašeho podnikání bude vyhrabat se z nuzných poměrů jedné továrničky a stát se velkoprůmyslníkem, vévodícím celému okolí. To znamená vydělat co nejvíc peněz, tedy přijít na trh s tím správným výrobkem ve správný čas. A tak založíte společnost, v níž budete vyrábět všelijaké zboží, dopravovat ho po okolních městech a v nákupních domech ho potom pomocí vhodně stanovené ceny nabízet koupěchtivým obyvatelům. Přitom se naučíte vést slepičí nebo hovězí farmu, zpracovávat železnou rudu, sklo, papír nebo plasty, vyrábět hračky, lednice, láhve, kelímky, příbory, nábytek a v neposlední řadě odhadovat, po kterémže z těchto produktů je nejvyšší poptávka. Přitom se samozřejmě neobejdete bez zaměstnanců, skladišť, dopravních spojení a nákupních center. To všechno něco stojí a je třeba s tím počítat. Na vás je, abyste si s celou touto složitou mašinérií co nejlépe poradili.

HOSPODÁŘSKÁ SOUTĚŽ
Pomineme-li tři výukové mise, díky nimž byste měli být schopni obstát v těžké konkurenci, respektive nacvičit si, jak to v průmyslovém světě vůbec chodí, nabízí se v IG II dvě možnosti. Jednou z nich je tzv. nekonečná nebo volná hra. S tou nekonečností to zase tak žhavé není, když trvá osmdesát let, ale to nechejme stranou (týká se to totiž jen předepsaného úkolu). Volná hra začíná toho roku, který si zvolíte. S tím souvisí, jaké dopravní prostředky budete mít k dispozici, na výběr máte také z několika map a čtyř různých obtížností. Právě na základě vámi zvolené obtížnosti se bude odvíjet i cíl této mise - vydělat určitou sumu peněz a mít určitý roční obrat. Nakonec si ještě navolíte, jaké byste si tak představovali počasí (to má rozhodující vliv na hospodářství) a jestli to bude zajímavější s nějakou tou konkurencí či bez ní. Pak už můžete začít těžit, vyrábět, krmit, hnojit, přepravovat, prodávat a v lepším případě i vydělávat. Druhou možností jsou tzv. kampaně - nepřeberné množství všelijakých misí, které se liší cílovými úkoly, prostředím, v němž se odehrávají, i věcmi, které se tu budou dát vyrábět. Většinou jde také o čas, což znamená, že máte ke splnění daného úkolu určitý počet roků. Ne vždy se sice všechno podaří hned napoprvé, ale jak se říká, opakování je matka moudrosti.

MINULOST VE VAŠICH RUKOU
Jednou z nejzajímavějších stránek IG II je to, že můžete během hry sledovat technický vývoj minulého století a zároveň být jeho přímou součástí. Začínáte tak s jakýmsi pradědečkem nákladního automobilu, ale postupně se objevují další, novější a lepší modely. Každý je přitom také patřičně představen. Jak jde čas, přidává se železnice a nakonec i letecká doprava. Máte tu historii jako na dlani. K tomu všemu si přidejte ještě výborné grafické zpracování a vyjde vám jeden významný počin pánů vývojářů, jenž by rozhodně neměl uniknout vaší pozornosti. Přinejmenším pozornosti těch z vás, kteří mají v oblibě strategie všeho druhu.

Distribuce v ČR: Dynamic Systems
Minimální konfigurace: PII 350 MHz, 64 MB RAM, DirectX 8.0, 3D grafická karta s 16 MB RAM Industry Giant II