Čekárna na smrt

Sdílej
 
"Pane nádraží, odemkněte nám už čekárnu, prosím," požádal Ivo. "Už je po šesté, tak by měla být otevřená," ukázal Jan prstem na vývěsku. Výpravčí zachrastil klíči, odemkl ... "A sakra, máme tu vandráka. Jak se sem dostal? Před půlnocí, když jsem zamykal, tak jsem se s ním srazil ve dveřích, říkal nojo, už jdu, a teď se tu válí." Vzal ležícího muže za rameno a ucukl rukou: "Jéžiš, von je tuhej!" Otočil se ke klukům: "Vypadněte, to není nic pro vás. Vlastně, zůstaňte před dveřmi a nikoho sem nepouštějte.

MINIKRIMI KOLEM VÁS

Foto
Já jdu zavolat policajtům." Odběhl do kanceláře. Jan neodolal, pootevřel dveře čekárny a vyfotografoval si nebožtíka. Policisté přijeli během pár minut. Doktor ohledal mrtvého: "Vypadá, že něčeho přebral." Ukázal na stříkačku ležící u pravé ruky mrtvého: "Asi si píchl nějaký neřád, ale řádně, a dojel na to. Tady na zápěstí má vpich. A byl rychle mrtvý. Stopy násilí nevidím. Víc až po pitvě." "Třeba mu to píchl někdo jiný," vytáhl obočí poručík. "Komu by vadil nějaký umolousaný bezdomovec," ohrnul ret doktor. "Pane výpravčí, nesahejte nám tady na nic, než přijedou technici a nezajistí případné stopy," zavolal poručík. "Já jen zkoušel okna, jestli jsou zamčená. Jsou, tak jak se sem dostal?" Výpravčí odtáhl ruku od kličky okna. Poručík vykázal kluky spolu se zvědavci od čekárny. Ale na malém městečku
se brzy všechno ví, a tak nám Jan napsal ikonec příběhu. Vyšetřování ukázalo, že bezdomovec Kolín zemřel na selhání srdce po požití silného alkoholu ve spojení s dávkou narkotika. Po vyhazovu z čekárny šel do sklepa polozbořeného domku, kde chtěl vyžebrat od sobě podobných něco k jídlu. Nic nedostal, bylo tam jen pár mladých feťáků. Nad nimi skloněný Fánek otočil hlavu: "Jsou to samý švorcáci. A přece, skoro plná flaška. A tady plná stříkačka." Láhvi vodky se podívali Fánek s Kolínem na dno v blízkém parku, pak Kolín sebral Fánkovi stříkačku a odešel k nádraží, že tam přespí. "Já mu říkal, že tam maj zavříno, ale on, že prej na to má fígl, akorát musí z čekárny vypadnout dřív, než ji budou otevírat. Lákal mě s sebou, ale já si ustlal na lavičce a řekl jsem mu, že mě z ní nedostane ani pár volů a von je na to sám, tak se nafouk a odkráčel," uvedl Fánek ve výpovědi a vysvětlil tak svoje otisky na injekční stříkačce. Souhlasilo to i s hlášením policisty, který Fánka pár minut po půlnoci kontroloval.

OTÁZKA PRO ČTENÁŘE
* Způsobil si Kolín smrt sám, nebo s ním Fánek či někdo jiný v čekárně byl? A jaký fígl asi Kolín používal, aby se dostal do čekárny? Řešení pošlete do 14 dnů, tři ceny čekají.

Obr. - ... a vyfotografoval si nebožtíka