Malování vajíček

Sdílej
 
Každým rokem pro vás připravujeme nová originální zdobení velikonočních vajíček. Letos si zkusíte malování anilínovými barvami. Práce s nimi je stejná jako s vodovkami, ale na rozdíl od nich mají zářivější bar-vy, které se však do sebe nesmějí vpíjet. A tak po každém malování musíte počkat, až barva uschne.

NÁPAD

Foto
Každým rokem pro vás připravujeme nová originální zdobení velikonočních vajíček. Letos si zkusíte malování anilínovými barvami. Práce s nimi je stejná jako s vodovkami, ale na rozdíl od nich mají zářivější bar-vy, které se však do sebe nesmějí vpíjet. A tak po každém malování musíte počkat, až barva uschne. Mezitím vajíčko položte do papírové krabičky, v níž se prodává.
Nejdříve udělejte do vajíčka (nejlépe bílého) špendlíkem dvě dírky a jeho obsah vyfoukněte do skleničky. Skořápku opláchněte vlažnou vodou, můžete přidat i trochu jaru na odmaštění. Pak ji důkladně osušte. Ve štětci nesmíte mít moc barvy, aby vám nestékala po vajíčku. Malujte vždy jednoduché tvary, jako kolečka a proužky. Máte-li vajíčko celé pomalované a barva je suchá, nastříkejte ho bezbarvým lakem.