Robin Hood: Legenda Sherwoodu

Sdílej
 
Chlapíka v kožených kamaších a zeleném klobouku, který mistrně vládne lukem, zná každý. Všichni bez rozdílu vědí, že hrdina středověkého Albionu bojoval proti útlaku normanské šlechty, tlačící se do Anglie.

Chlapíka v kožených kamaších a zeleném klobouku, který mistrně vládne lukem, zná každý. Všichni bez rozdílu vědí, že hrdina středověkého Albionu bojoval proti útlaku normanské šlechty, tlačící se do Anglie.

TEN UMÍ TO A TEN ZAS TOHLE
A tak nám jej představí i nová taktická hra, v níž sympatický loupežník vystupuje. Hraje se podobně jako Commandos či Desperados, hráč ovládá nejprve samotného Robina a posléze celou skupinku zbojníků, z nichž každý disponuje jinými schopnostmi. Jeden léčí, druhý omračuje a svazuje

Foto

nepřátele. Silnější postavy mohou nosit nejrůznější věci, někteří umějí střílet z luku, jiní mohou odlákávat nepřátele. Zkrátka a dobře, každý umí něco trochu jiného, ale počet spolubojovníků, které si s sebou můžete vzít na misi, je omezený, takže je vždy třeba dobře zvážit, kdo se vám bude nejlépe hodit.

PŘEPADÁVÁNÍ A DOBÝVÁNÍ
Po několika počátečních misích, ve kterých bojuje Robin sám, se podaří osvobodit další společníky, se kterými se usídlí v Sherwoodu. Hra tak získává další rozměr, protože v Sherwoodu mohou Robinovi muži vyrábět šípy, sbírat léčivé byliny, lovit zvěř nebo se cvičit v boji i v lukostřelbě. Na cestách Sherwoodem pak Robin přepadává kočáry šlechticů a výběrčích daní, nebo vyjíždí na různé mise do hradů, kde plníte úkoly od setkání s Marianou přes překažení její svatby až po krádeže korunovačních klenotů. Navíc v pozdější fázi hraní budete hrady i dobývat, což je vyřešeno plněním různých úkolů - spuštěním padacího mostu, otevřením brány, vyvěšením vlajky.

VIRTUÁLNÍ POTĚŠENÍ
Barevná izometrická grafika je pěkná a přehledná. Hráče potěší i český překlad včetně poměrně zdařilého dabingu. Hra nabízí tři různé obtížnosti, a tak zatímco na tu nejjednodušší lze většinu misí odehrát v bojovém stylu, na vyšší obtížnosti je již třeba se boji vyhýbat a hledat elegantnější řešení. Robin Hood je hra sice lehce plagiátorská, ale velice chytlavá a hratelná.

Distribuce v ČR: CD Projekt
Minimální konfigurace: Pentium II 233 MHz, 64 MB RAM, 4 MB grafická karta

 

Články odjinud