Bibi radí

Sdílej
 
Milá Bibi, jeden kluk je do mě asi zamilovaný. Posílá mi esemesky, že mě má rád, a říká to i všem ve třídě. Při vyučování se se mnou pořád snaží bavit. Už se mě mnohokrát ptal, jestli s ním nechci chodit. Dokonce mi napsal dopis. S mou kamarádkou si ale myslíme, že mě jenom tak škádlí. A tak se ptám, mám s ním chodit, nebo se od něj vzdálit? Je to docela dobrý kluk. Bára, 11 let

Milá Bibi, jeden kluk je do mě asi zamilovaný. Posílá mi esemesky, že mě má rád, a říká to i všem ve třídě. Při vyučování se se mnou pořád snaží bavit. Už se mě mnohokrát ptal, jestli s ním nechci chodit. Dokonce mi napsal dopis. S mou kamarádkou si ale myslíme, že mě jenom tak škádlí. A tak se ptám, mám s ním chodit, nebo se od něj vzdálit? Je to docela dobrý kluk.
Bára, 11 let

Milá Báro, myslím, že máš zbytečné obavy. Z toho, co píšeš, soudím, že jsi tomu chlapci sympatická a rád by tě poznal blíž. Proč by ti jinak tak vytrvale nadbíhal? Kdyby si jen dělal legraci, určitě by to dávno vzdal, zvlášť pokud se nedočkal žádné odezvy z tvé strany. Na tvém místě bych to zkusila. Sama píšeš, že je to docela fajn kluk, tak mu dej šanci a uvidíš. To, že přistoupíš na chození, přece ještě neznamená, že je to napořád. Třeba po pár schůzkách poznáte, že se k sobě nehodíte, a docela přirozeně se zase rozejdete. Ale možná si naopak velmi porozumíte, najdete společné zájmy a bude vám spolu fajn a byla by škoda zmařit něco hezkého dřív, než to vůbec začalo. Názor kamarádky ber, Báro, s rezervou. Může ti závidět, protože o ni se žádný kluk neuchází, nebo se obává, že by tě mohla ztratit, pokud s tím hochem začneš chodit. Být tebou, dala bych mu jasně najevo svůj souhlas a vyčkala. Kdyby si z tebe "utahoval", myslím, že to bezpečně poznáš.