Ape Escape 2

Sdílej
 
Kromě dobrých a špatných her existují také hry divné. Ape Escape 2 patří k těm divným - jak jinak definovat simulátor chytače uprchlých opic, které mají na nohou kalhoty a na hlavě majáček? Pokud jste tedy pochytali už všechny Pokémony, je nejvyšší čas pustit se do opičího sběru. Ape Escape 2 je hra, která sice na první pohled nevypadá dvakrát lahodně, jakmile se do ní ale trochu zakousnete, zjistíte, že do kategorie "divná" sice spadá, současně ale také vůbec není špatná.

OPIČCE OŘÍŠEK

Máme tu tedy hromadu opic na útěku a vás v roli jejich chytače. Zatímco první levely vypadají jako nenáročná plošinovka, ve které pobíháte od jedné opice ke druhé a chytáte je do sítě, už o pár úrovní dál budete muset zapojit mozek (ne ten opičí, ale svůj). Tahle akční plošinovka je totiž současně i logickou hrou. Ape Escape 2 je rozdělen na množství levelů a v každém z nich se pohybuje určité množství opic. K jejich odchytu máte k dispozici nové a nové prostředky, počínaje nezbytnou sítí, pokračuje

Foto
podvodním motorem a rychlobotami a konče třeba sonarem, který vám prozradí pozici té nejskrytější opice. Ty mršky vám totiž jen tak do sítě nevlezou, naopak, vesměs se schovávají na místech, kam vás bude muset dopravit jen váš vlastní rozum a šikovnost (k té přispívá i velmi povedené ovládání hry, kde jednou analogovou páčkou ovládáte svůj pohyb a druhou svoji zbraň). Z těchto důvodů možná nebudete trávit tolik času pobíháním za opičkami jako spíše zíráním na opici na opičí soše Svobody a přemýšlením, jak ji odtamtud asi tak dostanete.

HRA NA DLOUHÉ VEČERY

Jako by nestačilo, že musíte pochytat něco ke třem stovkám opic, hra je nabouchaná množstvím miniher a hříček typu opičího fotbalu či boxu, které vás u ní přidrží ještě o něco déle. Kromě toho na vás budou útočit i nepřátelská růžová prasátka, takže se nevyhnete ani akčním bojůvkám (nemluvě o chvíli, kdy se ocitnou v pacičkách uprchlých opic samopaly). Aby toho nebylo málo, ve chvíli, kdy hlavní problém s uprchlými opicemi vyřešíte, překvapivě ještě není konec - pak budete muset projít staré dobré levely s výbavou, která vám umožní vidět dříve neviděné.

OPIČÍ SEZONA

Ape Escape 2 při takové rozlehlosti rozhodně nenudí. Je propracovaná do detailů, kterých si možná všimnete až za delší dobu (jako jsou například odlišně zbarvené kalhoty opic podle obtížnosti jejich odchytu), a současně naplněná humorem, který podle všeho sice není dílem normálního člověka, ale potěší (jako třeba opice, které ve strašidelném zámku lezou z rakví místo upírů). Pokud se tedy cítíte na něco netradičního, vezměte do rukou síť a hurá na opice!

Platforma: Playstation 2