Taška na potápěčské potřeby

Sdílej
 
Chodit k rybníku nebo k moři s ploutvemi v ruce není vždy zrovna příjemné, zvlášť nemáte-li vodu přímo u nosu. Předkládáme vám proto návod, podle kterého si můžete ušít na potápěčské potřeby speciální vak. Do tašky široké zhruba 33 cm a vysoké asi 72 cm se vám vejdou nejen dvoje ploutve, ale i dvoje potápěčské brýle se šnorchly a plážové rohožky.

POTŘEBY

Pevná látka o rozměru 75 x 70 cm (při střihu počítejte s centimetry navíc - na začištění látky, aby se netřepila), 10 x 70 cm látky na ucho tašky, nitě, stahovadlo, 1 m hladkého a kulatého tkalounu (stahovadlo po něm dobře klouže).

POSTUP

Foto
Látku přeložíte napůl, sešijete a entlovým stehem začistíte bok a dno vaku. Podobným způsobem ušijete také ucho. Látku přeložíte po delší straně, sešijete, obrátíte a znovu prošijete. Ucho k vaku přišijete na místech, která jsou na obrázku vyznačená křížkem. Okraj vaku přeložíte dovnitř zhruba dva centimetry, uděláte z něho tunýlek na tkaloun a po okraji jej prošijete. Nakonec protáhnete tunýlkem tkaloun a navléknete na něj stahovadlo.