Tak co si chceš složit?

Sdílej
 
Jeřába, parník, lodičku..., odpovídali zájemci. Ve znamení papírových skládanek neboli origami se nesl letošní Den ABC v Pražské botanické zahradě v Tróji. Kolem stolů se skládankami bylo celý den plno. Podobná tlačenice byla i pod velkým stanem, kde se vyráběl ruční papír, ti odvážnější se pokoušeli stvořit z pletiva a papírmaše nějakou plastiku, aniž by se přitom podrápali o dráty, nebo malovali.

Všichni si vyzkoušeli i přírodovědnou sazku a nikdo neodcházel bez drobné ceny. Zpestřením dne bylo představení loutkového divadla pod širým nebem: přátelská čarodějnice se tulila k malým divákům, pštros překvapil redakční kolegyni tak, že hlasitě vykřikla údivem, a vodník se svíjel v rytmu rokenrolu, až se z toho rozložil na prvočinitele.

MALOVÁNÍ V ZAHRADĚ

V průběhu celého dne přibývaly obrázky do soutěže Malování v zahradě. Z vašich kreseb porota vybrala pět výherců, kteří se mohou těšit na hezkou knížku. První cenu získal Michal Haša z Úholiček, druhou Jana Venderová z Turska, třetí Martina Kmoníčková z Prahy 4, čtvrtou Jakub Kantner z Prahy 9 a pátou Markéta Jeřábková z Prahy 5.