Třikrát internet

Sdílej
 
Potřebujete kvalitní počítačovou myš, hodně pevnou ruku a asi tak tři hodiny času. Návod je jednoduchý: kliknout na nápis "start", popadnout myší malého červeného červíka a provést ho třípatrovým domem hrůzy až k nápisu "cíl".

HRA ZADARMO: NIC PRO SLABÉ NÁTURY
Potřebujete kvalitní počítačovou myš, hodně pevnou ruku a asi tak tři hodiny času. Návod je jednoduchý: kliknout na nápis "start", popadnout myší malého červeného červíka a provést ho třípatrovým domem hrůzy až k nápisu "cíl". Čekají tu na něj nejrůznější nástrahy v podobě mechanických svěráků či pístů, ale hlavně "elektricky" nabité stěny, kterých se nesmíte dotknout. Počet životů není omezen, což hravě pochopíte, protože v této hře se umírá o sto šest. Co se stane v "cíli", se autora těchto tipů neptejte: nikdy se tam nedostal.
http://kmb.com.hk/chi/wonder/finaleasy0110.swf

FÍGL: PŘESTAVTE SI NÁBYTEK
Máte pocit, že nábytek ve vašem pokoji či bytě potřebuje přestavět? To není nic překvapivého. I ta nejoriginálnější skříň se za čas okouká a někdy pomůže jen to, když ji z místa vedle okna šoupnete například ke dveřím. Ale než se pustíte do velkých přesunů a experimentů, ujistěte se, že se kusy nábytku na nově vyhlédnuté "pozice" skutečně vejdou. Což platí i v případě, že se stěhujete nebo si kupujete nábytek nový. Není nic trapnějšího než skříň přečuhující do dveří - nemluvě o tom, že některé kousky se do místnosti vůbec nemusí vejít. Dříve si domácí kutilové pomáhali čtverečkovaným papírem a pečlivě vystříhanými (a patřičně zmenšenými) siluetami nábytku. Nic takového dnes dělat nemusíte. Vyzkoušejte skvělý program Room Arranger, kde si můžete nejprve "vytvořit" místnost libovolných tvarů a rozměrů a pak ji postupně zaplňovat nejrůznějším nábytkem, lustry, kuchyňskými linkami či dokonce umyvadly nebo toaletami. A pokud si ještě stáhnete specializovaný 3D-prohlížeč (odkaz je rovněž na stránce), můžete si čerstvě "osazený" pokoj prohlédnout nejen dvourozměrně, ale i prostorově a ze všech různých úhlů. Možná vám pak bude stačit, když nábytek "přestěhujete" jen takto virtuálně a v realitě ho pak necháte na svém místě. Rozhodně vás to bude stát méně práce. A mimochodem: zmíněný program se těší slušnému světovému úspěchu a jeho autorem je Čech Jan Adamec.
http://www.roomarranger.com/indexcz. html

DOBRÝ TIP: CO NOVÉHO NA HRADĚ?
V Americe je celkem běžné, že na webových stránkách nejrůznějších institucí či úřadů najdete "dětská okénka", v Česku je to ovšem zatím spíš výjimka. Jednou z nich je nedávno inovovaný web prezidentské kanceláře. Nenajdete tu sice žádné hry ani ilustrovaného průvodce českou historií (jako například v americké verzi na webu Bílého domu), nicméně i tak šuplík "pro mladé" na prezidentských stránkách celkem stojí za návštěvu. Jednak se tu dozvíte, k čemu vůbec v České republice potřebujeme prezidenta a vládu (to se ostatně může hodit i dospělým), a taky si zde můžete zasoutěžit v jednoduchém historickém kvízu. Tou největší perlou je ovšem improvizovaný chat na téma "Kdybych byl prezidentem". Každý tu může napsat, co by jako prezident udělal nebo proč by jím chtěl být. Třeba jako Jakub Zajíček z 5. A: "Já bych chtěl být prezidentem, protože bych mohl všem poroučet. A taky bych zrušil školu." Prezidenty zkrátka napadají různé věci.
http://www.hrad.cz/cz/pro_mlade/