Třikrát internet

Sdílej
 
Většina flashových her na internetu se navzájem podobá jako vejce vejci. Jsou barevné, vydávají zvuky a napodobují "velké" počítačové hry. Nic proti tomu. Sem tam ale člověk dostane chuť vyzkoušet něco jiného. Například z Východu. Na stránce jistého japonského designéra sice nebudete rozumět vůbec ničemu (pravděpodobně se vám většina japonských znaků na monitoru vůbec nezobrazí), najdete tam však devět zcela originálních a jinde nevídaných her.

HRA ZADARMO: NĚCO Z VÝCHODU

Foto
Většina flashových her na internetu se navzájem podobá jako vejce vejci. Jsou barevné, vydávají zvuky a napodobují "velké" počítačové hry. Nic proti tomu. Sem tam ale člověk dostane chuť vyzkoušet něco jiného. Například z Východu. Na stránce jistého japonského designéra sice nebudete rozumět vůbec ničemu (pravděpodobně se vám většina japonských znaků na monitoru vůbec nezobrazí), najdete tam však devět zcela originálních a jinde nevídaných her. Ať už vás zaujme zvláštní (byť jednoduchá) grafika, nebo nápady, na kterých jsou jednotlivé hry postavené, je jisté, že na této stránce strávíte kus života. Autor těchto tipů má nejraději v pořadí sedmou hru, která se jmenuje Furaneko. Kotě balancující na tyči je zkrátka skvělý nápad.
http://ece4co.vis.ne.jp

DOBRÝ TIP: CO DĚLÁME?
BLOGUJEME! Před pár lety znal slovo "blog" málokdo, ale teď se zdá, že na internetu blogují všichni. Původně tento termín vznikl z anglického sousloví "web log" neboli "webový záznam" - a přesně tím také je. Blogovat zkrátka znamená vést si na internetu cosi jako deník. Ten může mít různé podoby. Ti s literárním střevem se dlouze rozepisují o svých pocitech a názorech, ti bez střeva (anebo také ti, kteří na dlouhé psaní nemají čas) si mohou jen stručně poznamenávat nápady či odkazy na jiné webové stránky. V tom je každý blog zajímavý: dává nahlédnout do autorovy duše či hlavy, takže když něčí blog pravidelně čtete, je to podobné, jako byste se s tím člověkem osobně skamarádili. První blogy vznikly v Americe v letech 1998 a 1999, u nás je tahle forma internetového publikování populární od loňského roku. Blog není těžké na internetu založit, ale mnohem těžší je pravidelně se mu věnovat. I proto každý den na internetu desítky blogů vznikají, ale málokomu vydrží dech déle než několik týdnů. Chce to disciplínu. Těch skutečně dobrých a zajímavých blogů je vlastně jen pár. Blogy se chovají jako živé bytosti: navzájem se kamarádí, sdružují se do partiček, blogy z jedné partičky často nemluví s blogy z druhé partičky a tak dále. Za jedno ovšem blogující módě musíme být v každém případě vděční: nikdy dřív nebylo publikování na internetu tak snadné. Vyzkoušejte si to.
http://www.bloguje.cz

FÍGL: NĚCO PRO TAJNŮSTKÁŘE
Agenti ve špionážních filmech vždy používají kufry s dvojitým dnem, vy si ovšem něco takového můžete pořídit i na obyčejné počítačové disketě. Program Bootword umožňuje "ukrýt" asi 400 bytů informací. Může jít o důležitá telefonní čísla, adresy, čísla bankovních účtů nebo nejrůznější PIN. Program uloží tato data na disketě ve speciální oblasti, kterou běžné programy nevyužívají a nemají do ní ani přístup. Disketa bude mít stále svou běžnou kapacitu 1,44 MB a bude s ní možné normálně pracovat - tedy nahrávat, kopírovat nebo mazat jednotlivé soubory. Data z "ukrytého" sektoru však bude možné přečíst pouze programem, kterým jste je tam uložili. Nemáte co tajit a důležitá čísla jste si poznamenali na papírek? To nevadí. Možná vás bude bavit si jen tak občas zahrát na počítačového špiona.
http://phlab.net/bootword