Milé čtenářky, milí čtenáři

Sdílej
 
tak jsme si závěr měsíce září pěkně užili. Řada z vás přijala naše pozvání a byla při tom, když v Ranger Centru v Praze 4 probíhal program, který skončil až za soumraku.

tak jsme si závěr měsíce září pěkně užili. Řada z vás přijala naše pozvání a byla při tom, když v Ranger Centru v Praze 4 probíhal program, který skončil až za soumraku.
Co vzbudilo největší zájem, není jednoduché říct. Nabito bylo třeba ve výcvikovém centru tajných agentů, kde se každý mohl zapojit do airsoftové bitvy, jež se asi nejvíc podobá známému paintballu. Ještě větší fronta pak byla u offroadových čtyřkolek, ale kdo vydržel několik desítek minut čekat, určitě nelitoval, protože řídit čtyřkolku je zážitek. Zkusili to i někteří redaktoři z ABC a vzpomínají na to dodnes. Ale tak rychle jako závodní jezdec Josef Macháček to nikdo nerozjel. Není se co divit. Právě on totiž už třikrát vyhrál na čtyřkolkách Rallye Paříž-Dakar!
Druhou hvězdou odpoledne byl Josef Dressler, který při své exhibici postupně oslovil několik dobrovolníků, aby s ním spolupracovali při jeho odvážných kouscích. Jednou je na svém kolem přeskočil, pak je přejel a představte si, že se hlásili noví a noví zájemci! Možná se zrovna v ten poslední zářijový čtvrtek některý z nich rozhodl, že by to jednou chtěl na kole umět tak jako Pepa Dressler, a jiný zase na čtyřkolce jako Josef Macháček. Mít svůj vzor a toužit po tom vyrovnat se mu, je důležité. Ale jenom přání nestačí, musí se tvrdě pracovat, překonávat překážky, cesta k mistrovství (v jakémkoliv oboru) je trnitá. Svůj vzor má i Jarek Janiš, nejmladší pilot formule 3000. Jeho idolem je Michael Schumacher. Co všechno Jarek dělá pro to, aby se nejúspěšnějšímu jezdci F1 přiblížil, se dozvíte v rozhovoru v tomto čísle.