Létání - 100 let aviatiky

Sdílej
 
Ke stému výročí letectví přináší v těchto dnech na náš trh společnost Euromedia Group publikaci nakladatelství Dorling Kindersley od britského historika R. G. Granta s názvem Létání - 100 let aviatiky. Kniha poutavým způsobem mapuje celé dějiny letectví. Podrobně se zabývá jeho počátky, pokračuje přes první válečné letouny, zlatý věk v meziválečném období a prudký posun vpřed během druhé světové války.

Ke stému výročí letectví přináší v těchto dnech na náš trh společnost Euromedia Group publikaci nakladatelství Dorling Kindersley od britského historika R. G. Granta s názvem Létání - 100 let aviatiky. Kniha poutavým způsobem mapuje celé dějiny letectví. Podrobně se zabývá jeho počátky, pokračuje přes první válečné letouny, zlatý věk v meziválečném období a prudký posun vpřed během druhé světové války. ¨
Následují dopravní letouny a bojová letadla druhé poloviny 20. století. Jeden díl je věnován kosmonautice a není zapomenuto ani na vzducholodě, vrtulníky či ultralighy. Děj končí skutečně aktuálními informacemi z letošního roku.

LUXUSNÍ PROVEDENÍ

Text jednotlivých kapitol je proložen boxy, v nichž najdete zajímavosti typu: princip katapultovací sedačky, životní příběhy leteckých konstruktérů či pilotů nebo popis kokpitu bojového letounu. Velké kvalitní fotografie patří k vysokému standardu, na který jsou čtenáři knih z nakladatelství DK zvyklí. Na posledních stránkách najdete slovník leteckých pojmů i s kresbami typů motorů či ovládání letadla. Kniha má 440 stránek velkého formátu (310 x 260 mm), pevnou vazbu s přebalem a je vytištěna na kvalitním křídovém papíru. V Létání nenajdete úplně každý stroj, na který si vzpomenete. Není to komplexní encyklopedie, ale ucelený příběh velkého dobrodružství, které před sto lety odstartovali bratři Wrightové. Kdybych si měl do své knihovničky vybrat jedinou knihu o letectví, byla by to jednoznačně tato. Běžně ji koupíte za 1199 Kč, členové Knižního klubu za zvýhodněnou cenu 999 Kč.

Autor R. G. Grant Vydala Euromedia Group k. s. - Knižní klub, 440 stran