Bondovská hračička

Sdílej
 
Panasonic SD Multi Camera (D-snap SVAS10) je vskutku špionážní zařízení. V dnešní době mobilních telefonů s fotoaparátem nás jen těžko něco překvapí. Tahle hračka u mnohých ale pozornost určitě vzbudí, zejména u mladší generace, které je určena.

Panasonic SD Multi Camera (D-snap SVAS10) je vskutku špionážní zařízení. V dnešní době mobilních telefonů s fotoaparátem nás jen těžko něco překvapí. Tahle hračka u mnohých ale pozornost určitě vzbudí, zejména u mladší generace, které je určena.

HODNĚ FUNKCÍ

D-snap SV-AS10 v sobě skrývá několik zařízení, přitom je velmi malý, lehký a snadno ovladatelný. Můžete ho používat jako přehrávač tří hudebních formátů - MP3, AAC a WMA - a prohlížeč obrázků a videosekvencí, poslouží také jako diktafon, digitální fotoaparát a videokamera. To vše je ukryto v kovovém plášti o rozměrech 51,5 x 103,7 x 13,5 mm a váze 80 g (57 g bez karty a akumulátoru). Energii dodává Li-Ion akumulátor a data se ukládají na SD kartu.
Na boku přístroje je hlavní vypínač, přepínač módů záznamu a přehrávání a spoušť snímání fotografií videa a zvuku. Druhou spoušť najdete na čelní stěně přístroje, vedle ní je malý trackball, jímž se pohybujete v menu, dále tlačítko aktivace menu a tlačítko reverze, jímž lze otáčet snímaný nebo již uložený obrázek na displeji. Displej má úhlopříčku 3,8 cm a rozlišení 76 800 pixelů. Slouží k zobrazování uložených snímků, k orientaci v menu i jako hledáček fotoaparátu.

FOŤÁK

Integrovaný digitální fotoaparát ukládá snímky ve formátu JPG, přičemž máte na výběr tři rozlišení (640 x 480, 1280 x 960 a 1600 x 1200 pixelů) a dvě úrovně kvality. Videosekvence se ukládají ve formátu Motion JPEG. Objektiv je sice malý (má světelnost f4.0) a s pevnou ohniskovou vzdáleností, ale je otočný, což umožňuje snadno snímat autoportréty.
Na opačné straně přístroje je blesk, který se aktivuje pouze v případě, když je objektiv namířený dopředu. Fotoaparát má čtyřnásobný digitální zoom, funkci makro od 10 cm, program pro noční fotografování, možnost komentáře k snímkům, samospoušť i sériové snímání až tří snímků za sekundu.

KVALITA V MALÉM PROVEDENÍ

D-snap SV-AS10 je vybaven dálkovým drátovým ovladačem s klipsnou, na němž jsou všechny základní funkce, včetně spouště fotoaparátu. K ovladači se připojují sluchátka. K počítači se přístroj připojuje pomocí USB kabelu. Stačí jej pouze vložit do USB kolébky, přes kterou se i nabíjí akumulátor, a připojení proběhne automaticky. K přístroji dostanete i příslušný software na správu obrázku, videí i hudby.
D-snap SV-AS10 je určen ke každodennímu nošení, a i když na první pohled vypadá jenom jako hračka pro image, překvapí svou kvalitou záznamů. Fotografie jsou srovnatelné s jakýmkoliv jiným dvoumegovým kompaktem bez transfokátoru a diktafon má velký dosah mikrofonu. Přehrávaná hudba je krásně čistá a snadno se v ní orientuje. Přístroj se vyrábí ve třech barvách - stříbrné, modré a oranžové.

Hrajeme o tři digitální fotoaparáty!

Soutěžte s námi a vyhrajte jeden ze tří multifunkčních výrobků Panasonic D-snap SV-AS10. Vaším úkolem je během měsíce ledna vyfotografovat a zaslat nám do redakce co nejvtipnější snímek s tématem ZIMNÍ RADOVÁNKY. Fotografie posílejte pouze v papírové formě (mohou být i vytisknuté z počítače) nejpozději do 30. 1. 2004 na adresu redakce ABC: Žerotínova 38, 130 50 Praha 3. Obálku označte heslem ZIMA 2004. Autoři tří nejlepších snímků vyhrají D-snap SV-AS10.

***

D-snap záznamník/přehrávač velikosti kreditní karty. Fotoaparát s rozlišením 2MP a otočným objektivem o 180°. Přehrávač hudby MP3, AAC a WMA, včetně zobrazování obrázků (např. obalů desek) a Motion JPEG (ozvučené videoklipy). Digitální hlasový záznamník