Pokutička pro tři

Sdílej
 
"Tom povídá, hele, sjedu do města pro pití, sleduj hodinky, dneska udělám rekord. Já na to, jestli si nemám radši vzít kalendář, a tak jsem asi přivolal ten malér. Tom už je druhej tejden s nohou v gipsu v nemocnici. Přimotal se tenkrát na kraji města k nějaký havárce. Zrovna jdu za ním." Petr poslouchal Danovo vyprávění a hned se přidal: "Tak to já jdu s tebou." Tom se na návštěvu potěšeně zazubil: "Fajn, že jste přišli, je tu strašná nuda."

MINIKRIMI KOLEM VÁS

"Tom povídá, hele, sjedu do města pro pití, sleduj hodinky, dneska udělám rekord. Já na to, jestli si nemám radši vzít kalendář, a tak jsem asi přivolal ten malér. Tom už je druhej tejden s nohou v gipsu v nemocnici. Přimotal se tenkrát na kraji města k nějaký havárce. Zrovna jdu za ním." Petr poslouchal Danovo vyprávění a hned se přidal: "Tak to já jdu s tebou." Tom se na návštěvu potěšeně zazubil: "Fajn, že jste přišli, je tu strašná nuda." Po chvíli začal Tom Petrovi líčit tu nehodu: "Mastil jsem to přes křižovatku, najednou za mnou strašná pecka, ohlídl jsem se a vidím, jak do sebe práskla dvě auta. A jak jsem tak zíral, zapomněl jsem, že tam silnice trochu uhýbá. Já neuhýbal, najel jsem na obrubník a po parádním držkopádu byla z kola osmička a noha v kýblu," poklepal si Tom na sádru.
"Policajti tam byli dřív než sanitka, zaparkovali poblíž mě, a tak jsem slyšel, jak jeden zapisoval výpovědi, zatímco druhý měřil. Nejdřív se rozčiloval ten z toho bílého auta: "Dával jsem přednost tomuhle klukovi, co jel zprava. Jak přejel, vjel jsem do křižovatky, protože to jsem zase měl já přednost zprava. A v tom přilítl ten šílenec v červeném autě a napálil to do mě, až mě obrátil do protisměru." Potom se hájil ten z červeného auta: "Jel jsem trochu rychleji, ale to jen proto, že jsem viděl, jak se to bílé auto cpe do křižovatky, tak jsem přidal, abych to ještě stihl, než tam vjede úplně. Nestihl jsem to." Podle označení místa srážky pískem, který tam nasypal řidič náklaďáku, došlo ke střetu uprostřed vozovky. Řidič náklaďáku vypovídal: "Já akorát dojížděl z vedlejšky, když se to semlelo. Ten červenej tam měl dobře sedmdesát. Ten v bílým dostal pěknou pecku čenichovku. Vyběhl jsem k němu, jestli není zraněnej, ale on se jen držel křečovitě volantu a jektal, že přej to věděl už ráno, že se něco stane.
Tak jsem mu řekl, nojo, tak to jste byl připravenej a těm prej přeje štěstí, ale moc ho to nepovzbudilo." Tom doplnil své vyprávění fotkou vytaženo ze zásuvky: "Hele, to je on na té fotce, jak sype ten písek. Já na fotce nejsem, ležím někde za tím náklaďákem. Není mi moc jasný, kdo to vlastně zavinil, ale ten policista, co mi přinesl tu fotku, se smál: "No, bude to pokutička pro tři." Cena putuje i ke čtenářovi K. T. za námět k příběhu.

Legenda k plánku: 1 - směr jízdy náklaďáku, 2 - červeného auta, 3 - bílého auta, 4 - cyklisty

OTÁZKA PRO ČTENÁŘE

Čtenáři už jistě z fotky a situačního plánku poznali, kdo a proč dostal pokutu. Řešení pošlete do 14 dnů, tři ceny čekají.