Call of Duty

Sdílej
 
Válečná vřava. Štěkot kulometů, jekot bomb řítících se k zemi a svist stovek kulek, které se odrážejí všude kolem vás. Vzduch je cítit roztaveným kovem a výbuchy mění zvuk v cosi hmatatelného a tvrdého. Kdo si po tomto úvodu vybavil vylodění na pláži Omaha z filmu Zachraňte vojína Ryana, na počítače bezchybně převedené ve skvělé hře Medal of Honor, čte nyní ten správný článek. Vezměte si totiž onu zmíněnou scénu z MoH, vsaďte ji do třiceti různých lokalit a máte hrubou představu o tom, jak vypadá Call of Duty.

Válečná vřava. Štěkot kulometů, jekot bomb řítících se k zemi a svist stovek kulek, které se odrážejí všude kolem vás. Vzduch je cítit roztaveným kovem a výbuchy mění zvuk v cosi hmatatelného a tvrdého.
Kdo si po tomto úvodu vybavil vylodění na pláži Omaha z filmu Zachraňte vojína Ryana, na počítače bezchybně převedené ve skvělé hře Medal of Honor, čte nyní ten správný článek. Vezměte si totiž onu zmíněnou scénu z MoH, vsaďte ji do třiceti různých lokalit a máte hrubou představu o tom, jak vypadá Call of Duty.

VÝSADEK V DEN D

S potíráním nacistické mašinérie začnete v Normandii v den D. Jenže autoři Call of Duty se chtěli vyhnout přímému srovnání s MoH, a tak vás

Foto
zařadili do výsadkové jednotky shozené ve vnitrozemí. Jen co dáte v první misi vysílačkou signál dalším letadlům a na malý palouček se začnou snášet spojenci, rozrazí se u okolních domů okenice a začne bitva.

HURÁ NA NACISTY!

Akce střídá akci a hráč prochází jednotlivými misemi bez možnosti chvilku si oddechnout. Navíc jsou neuvěřitelně pestré, budete čistit nepřáteli obsazené budovy, likvidovat protileteckou obranu, bránit obsazený most proti vlnám dotírajících nacistů, zachraňovat zajaté důstojníky, v převleku provádět sabotáže na bitevních lodích i v elektrárnách a prchat před pronásledovateli v šílené náklaďákové honičce. Ozkoušíte dobový vozový park, šrapnelovým kanonem budete sestřelovat dotírající stíhače a obrovským dělem pošimráte krunýř nejednoho tanku. Nečekejte ale realističnost, o tu tady nejde.

FILMOVÁ ŘEŽ

Foto
Klíčový moment si i Call of Duty vypůjčila z filmu, tentokrát z Nepřítele před branami. Při dobývání Stalingradu se v roli vyhládlého rudoarmějce přeplavíte přes Volhu, zatímco na vaši bárku nalétávají štuky, a zařadíte se do fronty na zbraň. Jenže zbraň dostane každý druhý, což vy pochopitelně nejste, takže první dvě mise si budete muset vystačit s pěti náboji, ale bez zbraně, z níž by šly vypálit. Vaším hlavním úkolem tak bude tančit kozáčka před nacistickými kulomety, aby se o ně mohl v klidu postarat váš snajper. Hra dýchne na hráče atmosférou bojové smrště, v níž je hráč jen jeden z mnoha.

Distribuce v ČR: Cenega
Minimální konfigurace: CPU 700 MHz, 128 MB RAM, 32 MB video