Internetový adresář

Sdílej
 
Kamarád má svátek a vy mu chcete poslat mail. Problém ovšem je, že ho má až za měsíc. Co když zapomenete? Jednoduchá pomoc. Napište mail už teď a ukryjte ho do "časové jeskyně", odkud se odešle přesně v den a čas, který si sami zvolíte. Stejný trik můžete použít, když chcete připomenout něco sami sobě. Prostě si pošlete "opožděný" mail. Možná sami sebe překvapíte a uděláte si radost. www.timecave.com

Časová jeskyně

Kamarád má svátek a vy mu chcete poslat mail. Problém ovšem je, že ho má až za měsíc. Co když zapomenete? Jednoduchá pomoc. Napište mail už teď a ukryjte ho do "časové jeskyně", odkud se odešle přesně v den a čas, který si sami zvolíte. Stejný trik můžete použít, když chcete připomenout něco sami sobě. Prostě si pošlete "opožděný" mail. Možná sami sebe překvapíte a uděláte si radost.
www.timecave.com

Pandí golf

Co si takhle zahrát golf? Medvědi panda ho hrají trochu jinak než lidé, ale bude se vám to líbit. Princip je stejný jako u běžného golfu. Dostat míček z odpaliště do jamky (v tomto případě stačí do blízkosti praporku), po cestě ho "neutopit" a využít přitom co nejméně úderů. Míček odpálíte kliknutím myši do malé bublinky okolo něj. Vyberete správný směr a sílu odpalu - ta závisí na tom, jak daleko od míčku klinete. Myslete na balistiku a základní pravidlo, že úhel odpalu rovná se úhlu dopadu. No a to je zhruba všechno. První úrovně jsou jednoduché, ale v těch dalších se zapotíte. Objeví se totiž speciální překážky, které budete muset zdolat. A když vás hra omrzí? Klikněte v menu na ikonku "Edit mode" a navrhněte si své vlastní hřiště. Ale pozor, myslete přitom na to, abyste i tuhle úroveň byli schopni překonat.
http://casinoroyale.free.fr/pandafgolf/

Satelitní focení

Jak vypadá váš dům na snímku pořízeném ze satelitu? Podívejte se! Na webu časopisu National Geographic stačí zadat jméno města a pak se jen modlit, aby se satelitu povedl pěkný obrázek (a nedostali jste jen fotku mraků). Nepovedl se? Zkuste jiné město.
http://plasma.nationalgeographic.com/mapmachine/

Vydlážděte koupelnu

Když máte jedinou dlaždici, je těžké si představit, jak to bude vypadat, až si přesně takovými dlaždicemi obložíte celou koupelnu. Vyzkoušet si to můžete díky jednoduchému programu, kde můžete navrhovat vlastní vzory. Když se vám nějaký zvlášť povede, uložte ho do galerie nebo ho někomu pošlete mailem. Případně si jím můžete "vytapetovat" svůj monitor.
http://www.tilemachine.com

Ďábelské kameny

Máte devatenáct kamenů. Když kliknete na některý uvnitř pole, otočí se sousedních šest kamenů proti směru hodinových ručiček. Zní to možná nesrozumitelně, ale až to vyzkoušíte, bude vám to okamžitě jasné. Méně jasné už bude to, jak jednoduchým rotováním dostat kameny do požadované formace. Minimálně v páté úrovni se vám z rotování zatočí hlava. A co je nejhorší? Ďábelský smích, který se ozve, když se vám na řešení nepodaří přijít v požadovaném počtu kroků.
http://mirrored.flabber.nl/log.rotation