Závody pro vytrvalce

Sdílej
 
Doslova masovou motoristickou akcí letošního roku je Maxton Adventure Cup 2004. Pod tímto názvem se skrývá seriál vytrvalostních závodů terénních motocyklů konajících se v různých koutech republiky. Ozdobou poháru jsou dvě závodní třídy juniorů do dvanácti a patnácti let.

Maxton Adventure Cup 2004

Doslova masovou motoristickou akcí letošního roku je Maxton Adventure Cup 2004. Pod tímto názvem se skrývá seriál vytrvalostních závodů terénních motocyklů konajících se v různých koutech republiky. Ozdobou poháru jsou dvě závodní třídy juniorů do dvanácti a patnácti let.
Letošní ročník Maxton Adventure Cup je teprve druhým v pořadí, ale podle bohaté návštěvnosti i širokého startovního pole lze usuzovat, že se u nás zrodil kvalitní pohár, který má budoucnost zaručenou. Pohár pod záštitou Českomoravské federace motoristických sportů pořádá KB Motosport se společností ProCa, distributorem spotřební elektroniky Maxton. Letošní ročník se jede jako otevřené mistrovství České republiky vytrvalostních

Foto
závodů dvoučlenných družstev. Páteří celého šampionátu je závod dospělých jezdců. Ti mají dvě kategorie - mistrovskou a amatérskou - a jedou závod o délce 150 minut.

Závod pro juniory

Junioři, kteří se v tomto šampionátu stali magnetem pro diváky, jedou letos poprvé. Jejich závod s názvem Junior Adventure Cup 2004 trvá 60 minut. První kategorie Junior "12" je vypsána pro jezdce do dvanácti let s motocyklem bez omezení objemu motoru. Druhá kategorie Junior "15" pro jezdcům do patnácti let s motocyklem s objemem motoru do 125 ccm. Každý juniorský závod odstartuje vždy nějaká významná osobnost českého motocyklového sportu. Jezdci na startu se stejně jako v závodu dospělých počítají na desítky. Na posledním závodě začátkem května v Jičíně startovalo 84 dětí.

Bohatý program

Program jednotlivých závodů seriálu je prakticky stejný, jen s drobnými změnami. Do 9.00 probíhají přejímky jezdců, v 10.00 startují junioři, v 11.30 začíná tréninkové kolo dospělých a ve 12.30 je start hlavního závodu (dospělých). V 16.00 začíná slavnostní vyhlášení výsledků a poté mohou na trať diváci. Buď na svých motocyklech, nebo na místě vypůjčených čtyřkolkách. O diváky je v tomto poháru postaráno opravdu luxusně. Na všechny závody je vstup zdarma a nudit se rozhodně nebudete. Ani během závodů, které v tomto počtu startujících představují úchvatnou podívanou, ale ani po jejich skončení. Akci doprovázejí různá show, soutěže a samozřejmostí je burza moto doplňků a oblečení.

***

závody letošního seriálu

26. až 27. 6. 2004 - Dobřany + show Petra Kuchaře
24. až 25. 7. 2004 - Olszyna (Polsko)
09. až 10. 10. 2004 - Benešov nebo Stráž pod Ralskem
Bližší informace o poháru najdete na internetových stránkách www.motocup.cz