Utržené ucho

Sdílej
 
Na kovovém zábradlí u přechodu seděli čtyři kluci jako vlaštovky před odletem. "Chystej se, teď jsi na řadě ty," dloubl Jarda do boku Rudu. "Támhle jede slušný fáro slušným tempem. Tak startuj!" Ruda se bolestně zkřivil a chytil se za levou stranu břicha: "Jaú, to je bolest, asi mám slepáka." "Jó a chytil tě zrovna teď, když máš přebíhat. Prostě jsi srab. A to chceš mezi nás?" ušklíbl se pohrdavě Jarda, když auto přejelo. "Ale mě to fakt bolí, asi budu muset na operaci," namítal Ruda.

Na kovovém zábradlí u přechodu seděli čtyři kluci jako vlaštovky před odletem. "Chystej se, teď jsi na řadě ty," dloubl Jarda do boku Rudu. "Támhle jede slušný fáro slušným tempem. Tak startuj!"
Ruda se bolestně zkřivil a chytil se za levou stranu břicha: "Jaú, to je bolest, asi mám slepáka."
"Jó a chytil tě zrovna teď, když máš přebíhat. Prostě jsi srab. A to chceš mezi nás?" ušklíbl se pohrdavě Jarda, když auto přejelo.
"Ale mě to fakt bolí, asi budu muset na operaci," namítal Ruda.
"Klidně jdi, stejně je slepé střevo nanic," vmísil se Tom. "I kdyby nebylo slepé, stejně by tam vidělo jen tó, tmu."
"Tak jdu já, mrkejte, jak ho vyblázním," ukázal Jarda na auto blížící se svižnou šedesátkou k přechodu. Na poslední chvíli Jarda seskočil se zábradlí a vběhl na přechod. Ale zablokované pneumatiky auta zakvílely se zpožděním a levý blatník Jardu zachytil.

Foto
Tělo vyletělo jako pírko na kapotu, smýklo se a vletělo hlavou na stěrače.
Vyděšený řidič vyskočil z auta a sklonil se nad krvácejícím Jardou. Pak se vrátil do auta a popadl mobil. Chvějícími se prsty vycvakal číslo záchranky.
"Brnkněte hned taky policajtům. A nemusíte se bát, dosvědčím vám, že to nebyla vaše vina," překlusal z druhé strany ulice důchodce Stein.
"Oni tihle darebáci tady provozují takovou blbou hru, prý adrenalín. Vlítnou do vozovky na poslední chvíli a mohou se potrhat, když se jim podaří řidiče vybláznit. Jeden řidič už tu dokonce boural. No, dneska jim to nevyšlo. Tak dlouho se chodí se džbánem, až se ucho utrhne!"
"Jenže tady má utržené ucho ten kluk, asi jím chytil o ty stěrače." ukázal řidič. "Tak vy mi to dosvědčíte?"
"Určitě! Mně už ty kluci lezou na nervy dlouho.
Tentokrát jsem je dokonce z okna fotil, abych to dal policajtům, a zrovna jsem to zmáčkl, jak vám skáče před auto! Víte, já bydlím naproti." ukázal Stein na přízemní okno protějšího domu. "Snad se ta fotka povede."
Povedla se. Na zvětšeném výřezu bylo vidět, že řidič docela nic netušil, když Jarda seskakoval se zábradlí. Přesto policisté na závěr vyšetřování uložili řidiči pokutu hned za dvojí přestupek a potrestání chlapců přenechali rodičům.

***

otázka pro čtenáře

Uhodnou naši čtenáři proč? A jaké to byly přestupky? A co myslíte, předstíral Ruda zánět slepého střeva, protože se mu do riskantní hry nechtělo?
Řešení pošlete do 14 dnů, tři ceny čekají.

Podle námětu Jardy z P., kterému teď říkají Bezouška