Milé čtenářky, milí čtenáři

Sdílej
 

prázdniny jsou ještě v první polovině, ale jsem si jistá, že jste si na ně už zvykli a pořádně si jich užíváte. Mají přece tolik výhod! Během dlouhých letních večerů můžete sedět u táboráku a nikdo vás nežene do postele, abyste se dostatečně vyspali, protože druhý den musíte být ve škole svěží (omlouvám se za zmínku o škole, jestliže jste na ni už dávno zapomněli). Ráno si pak poležíte a promyslíte si při tom, co v příštích hodinách či dnech budete dělat. A tak pořád dokola... prázdniny jsou opravdu jedinečným "vynálezem".
Kdybyste měli zrovna chuť podniknout nějaký výlet, máme pro vás výborný tip. Přijeďte za námi 14. srpna do pražské zoologické zahrady! Pořádáme tam Den ABC, na němž budou tentokrát všechny soutěže a povídání s redaktory i pracovníky zoo zaměřené hlavně na záhadné netopýry. A když se zdržíte do soumraku, pozveme vás na vycházku, při níž budete moci netopýrům naslouchat a pozorovat je, až opustí své úkryty. Podrobný program Dne ABC najdete na straně 35, nicméně v této souvislosti musím upozornit na ještě jednu podstatnou informaci: 14. 8. 2004 je pro čtenáře ábíčka, kteří si vystřihnou kupon na této stránce dole, vstup do zoo v Praze zdarma.
Kupon vám v pokladně vymění za platnou vstupenku a potom už stačí najít dětský koutek, kde vás budeme po celý den bavit. Těšíme se na setkání! Jedna z věcí, kterých si na ABC většina čtenářů cení, jsou soutěže. Líbí se vám nejenom ceny, o které hrajete, ale i zadání. Teď jsme v redakci zavaleni vašimi pracemi ze soutěže o maskota České republiky na Expo 2005 a hned vedle se tísní stovky barevných marťanů. V tomto čísle přinášíme hned dvě soutěže, ve kterých je úkolem nakreslit komiks. Kdo bude hrát o mobilní telefony, může si téma svého kresleného příběhu úplně vymyslet. Kdo se rozhodne hrát o pavoučí ceny z nového filmu Spider-Man 2, musí svůj příběh zaměřit právě na tohoto hrdinu. Myslím, že čas prázdnin je ideální dobou pro tvorbu komiksů!