Internetový adresář

Sdílej
 
Dávejte si pozor, jestli vás někdo nefotografuje. Pak mu totiž stačí šikovně použít program Photoshop - a dřív než se nadějete, je z vás internetová hvězda. Tak jako z jednoho asijského tlouštíka. Tvář tohoto nešťastníka zná už půl internetové zeměkoule. http://www.smlinks.com/sotw/why/

Internet hledá superstar

Foto
Dávejte si pozor, jestli vás někdo nefotografuje. Pak mu totiž stačí šikovně použít program Photoshop - a dřív než se nadějete, je z vás internetová hvězda. Tak jako z jednoho asijského tlouštíka. Tvář tohoto nešťastníka zná už půl internetové zeměkoule.
http://www.smlinks.com/sotw/why/









Satelitní zeměkoule

Foto
Jeden terabyte je zhruba tisíc gigabytů (přesně 1024), což znamená, že - přeloženo do normálního jazyka - je to pořádná porce počítačové paměti. Na webu nazvaném Terraserver.com, který založila firma Microsoft, je celkem 3,3 terabytu dat. Vesměs jde o satelitní snímky zemského povrchu. Postupně by v této databázi měl být "zmapován" celý zemský povrch, a to v poměrně slušném rozlišení. Pokud se chcete podívat, jak vypadá vaše ulice z družice, pak jste na správné adrese.
http://www.terraserver.com







Co to mám s rukou?

Foto
Jedna z nejznámějších optických iluzí. A stále překvapivá. Položte ruku na stůl a klikněte. Šedesát vteřin se dívejte doprostřed monitoru. A pak se podívejte na hřbet své ruky. Fujtajbl, co se to děje s vaší kůží?!
http://www.digitalxpression.co.uk/dwheel.swf







Prašť a chyť

Foto
Takzvané simulátory umožňují počítačovým nadšencům dělat věci, které by ve skutečnosti dělat nikdy nemohli. Například pilotovat stíhačku nebo řídit vůz formule 1 na okruhu v Monaku. Ale co vám umožní počítačový simulátor pivního tácku? Nic. A v tom je zřejmě ten trik. Známou hospodskou hru "vyhoď a chyť" lze hrát s minimálními náklady (jeden pivní tácek) kdekoliv. Tak proč ne na počítači a bez tácku?
http://www.bbc.co.uk/games/gamezone/beermat







Na stránku s kladivem

Foto
Kdo by neznal iritující hlášení "Stránku nelze zobrazit" (anglicky "The page cannot be displayed"), která při prohlížení internetu neklamně signalizuje problémy? Proč se neodreagovat na legračním webu, kde tuhle stránku můžete rozbít virtuálním kladívkem?
http://www.coopergriggs.com/flash/nf.html