Internetový adresář

Sdílej
 
Hrajete si rádi s vláčky? Pak se vám bude líbit flashová hra Railroad Tycoon. Vaším úkolem je vybudovat kolejovou trať mezi počáteční a konečnou stanicí. Využít k tomu můžete různé stavební prvky. Před vlakem máte náskok pouhých deset vteřin - a jakmile vyjede, čeká vás pořádná honička.

Hrajete si s vláčky?

Foto
Hrajete si rádi s vláčky? Pak se vám bude líbit flashová hra Railroad Tycoon. Vaším úkolem je vybudovat kolejovou trať mezi počáteční a konečnou stanicí. Využít k tomu můžete různé stavební prvky. Před vlakem máte náskok pouhých deset vteřin - a jakmile vyjede, čeká vás pořádná honička.
Když se vám trať postavit nepodaří, vlak vykolejí, což se během celé hry může stát maximálně třikrát (ovšem mluvit o třech životech je v případě vlakové soupravy poněkud nadnesené). Když se při výstavbě kolejí spletete, můžete použít dynamit. V každé z celkem šesti úrovní jsou k dispozici tři nálože. Jde o "železničářskou" obdobu starší hry, kde se místo kolejí stavělo potrubí. Voda ovšem neuměla tak perfektně pískat.
http://www.railroadtycoon3.com/rt3/us/downloads/game.html

Branka, nebo obránce

Horké dny ťukají na dveře, v době moderních (nejen víceúčelových) hal se však hokej dá hrát i v létě. Není nad skvělý pocit vypálit pořádnou dělovku od modré čáry. Buď dát gól, anebo trefit obránce.
http://game.sekonda.co.uk/

Myší po mapě

Umíte najít na mapě Lagos, Belfast či Valparaiso? A to i v případě, že jde o tzv. slepou mapu, kde jsou jen obrysy kontinentů a hranice států, nemluvě o tom, že na hledání máte maximálně deset vteřin? Takové jsou podmínky zábavné hry na adrese Geosense.net. Pokud se zde zaregistrujete (stačí si zvolit jméno a heslo), čekají vás vzrušující geografické souboje. Na výběr je ze tří druhů map: Evropy, Spojených států a celého světa. Hrát můžete buď sami se sebou, anebo vám počítač najde soupeře přes internet. On-line jich jsou v kteroukoli denní dobu desítky, takže se nebojte, že zůstanete na ocet. "Nejvymakanější" je střílečka. A až po několika hodinách vysílení vypnete internet, s překvapením zjistíte: Vždyť já umím zeměpis!
http://www.geosense.net

Valte sudy

V místnosti jsou sudy a vy je musíte do šedesáti vteřin rozmístit na značky. Je to těžší, než se zdá. Pokud se dostanete do patové situace a s některým sudem se už nedá hnout, nezbývá než kapitulovat a zmáčknout tlačítko vlevo s nápisem "Level Reset". Úrovní je spousta a v každé další je to o něco těžší. Panáčka strkajícího sudy ovládáte šipkami.
http://www.freeworldgroup.com/games/shoveit/index.html

Polámal se mozeček

Co dělají ve volném čase malí Číňani? Lámou si mozek. Třeba jednou z verzí známé hádanky o přívozu, kterou si můžete vyzkoušet na této internetové stránce. Protože jsou však instrukce v čínštině, zde je návod. Na břehu stojí otec, matka, dvě dcery, dva synové, policista a trestankyně. Jejich úkolem je přepravit se přívozem na druhý břeh. Na vor se však vejdou pouze dva lidé, přičemž aspoň jeden musí být dospělý (tedy otec, matka, nebo policista). Otec nesmí zůstat bez matky o samotě s dcerami a matka zase nesmí být o samotě se syny (bůhví proč, ale taková jsou pravidla). Trestankyně nesmí být o samotě s nikým bez policisty. Jak se dostanou na druhý břeh? Hra se spouští kliknutím na kruhové tlačítko vlevo dole. Pak už je to jednoduché: na vor nastupují jednotliví účastníci hry tak, že na ně kliknete. Přívoz dáte do pohybu kliknutím na červenou páčku. Pokud porušíte některé z výše uvedených pravidel, přívoz se do pohybu nedá (a vy ještě názorně uvidíte, co by se stalo, kdyby například trestankyně zůstala o samotě s matkou). Přijdete na to? Je to pořádná "zabíračka" na hlavu.
http://freeweb.siol.net/danej/riverIQGame.swf

Kotě na tyči

Je to hra pro kočku, ale nikoliv pod psa. Vaším cílem je balancovat s kotětem na tyči, a to tak dobře, že ho navzdory nejrůznějším nástrahám dopravíte do cíle. Chce to pevné nervy.
http://ece4co.vis.ne.jp/shockwave8/furaneko.html