Hračky do války

Sdílej
 
Přes internet si můžete objednat neuvěřitelné věci. Třeba takové, se kterými si zpestřují začínající školní měsíce vaši kamarádi v Americe. Nebo kamarádi v Bavorsku. Nebo spíš jejich rodiče?

Přes internet si můžete objednat neuvěřitelné věci. Třeba takové, se kterými si zpestřují začínající školní měsíce vaši kamarádi v Americe. Nebo kamarádi v Bavorsku. Nebo spíš jejich rodiče?

Vzduchomet

Sedím si takhle v redakci ábíčka, jednou rukou ťukám do klávesnice a druhou se natahuji pro kafe, když se kousek ode mě zvedne vlna větru a smete mi ze stolu klávesnici i hrnek s kafem. Když se zvedám z koberce,

Foto
zaslechnu triumfální chechtot kolegy Zdeňka Ležáka, který mě právě zasáhl výstřelem ze vzduchometu - Airzooky. Princip zbraně je jednoduchý - plastový škopek má na jedné straně otvor a na druhé natahovací pytel. Jedním pohybem do něj naberete vzduch, pak stisknete spoušť a stlačený vzduch je vyplivnut z ústí Vzduchometu tak silně, že vám rozhodí ofinku na šest metrů. Tenhle destruktivní fén se prodává v několika různých barvách a je poměrně obtížné vymyslet, k čemu by mohl být kromě nervování kolegů vůbec dobrý.

Sumóóó!

Co si představíte pod pojmem kostým? Námořnický oblek? Krabici na hlavě, která z vás udělá robota? Nebo trenýrky přetažené přes kalhoty, jako je nosí Superman? V porovnání s tím vším je sumistický kostým těžká váha. Princip je jednoduchý. Natáhnete na sebe nylonový úbor a nafouknete ho na sobě jako matračku speciálním nafukovadlem, poháněným čtyřmi AA bateriemi. Nesmíte přitom zapomenout na černý plenkový pás, ani na sumistickou paruku (obojí je v ceně kostýmu). Pak už to můžete v plné rychlosti napálit břichem do zdi (nebo do kamaráda, který si tenhle veselý obleček zakoupil taky) a nic se vám nestane (pokud se tedy nešťastně neodrazíte, nebo pokud jste si kostým omylem nenapustili héliem).

Bruslokára

Kolečka poskládaná v liště za sebou, to budou in-line brusle. A řidítka, ta se podobají těm na koloběžce. Sedátko, hm, takové je k vidění zase na bobech. Ale že by to všechno bylo namontované na jediném vozítku? Tak to musí být jedině bruslokára - Bockerl. Tříkilový vehikl vytáhnete na zádech na vrchol kopce (nejlépe někde v Bavorsku, kde se bruslokára vyrábí), tam si vybere tu nejpříkřejší cestu do údolí, nasednete na sedátko, rukama chytíte řídítka (tak, že je máte pod nohama - Bockerl měří jen půl metru, takže byste se na něj jinak ani nevešli), odpíchnete se a tradá do záhuby.

Molitanomet

Zatímco vzduchomet metá vzduch, molitanomet pošle k nebi salvu projektilů s molitanovými hlavicemi. Nebo spíš ke stropu. V porovnání s tímhle modelem amerického salvového raketometu MLRS můžou jet autíčka na vysílačku zaparkovat do muzea. Nejenže vysílačkou ovládáte směr jeho jízdy, ale stejným způsobem řídíte i vypouštěcí zařízení deseti raket (z něhož se vždy před vypuštěním ozve vojenský rozkaz), se kterými můžete na dálku zpustošit... no, molitanem toho moc nezpustošíte, ale to po vás taky nikdo nechce. Tenhle blikající a vrčící pojízdný raketomet, který nemá problém se zdoláním třicetistupňového stoupání, nemá sloužit ani k útoku, ani k obraně, ale ke hře. Jako ostatně všechny válečné hračky na téhle stránce.