Milé čtenářky, milí čtenáři,

Sdílej
 

místo, kam bych vás tentokrát ráda pozvala, určitě znáte a domnívám se, že jste ho už všichni alespoň jednou navštívili. Pražský hrad totiž nevy nechá při procházce hlavním městem snad nikdo. To byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli uspořádat nejnovější výstavu ábíčka právě tam. Jedná se o přehlídku nejúspěšnějších prací ze soutěže ABC o velkou cestu do Japonska na světovou výstavu Expo 2005. Úkolem bylo navrhnout maskota, který bude příští rok na této výstavě reprezentovat Českou republiku.
Do užšího výběru postoupilo téměř tisíc maskotů, vytvořených nejenom čtenáři ABC, ale i soutěžícími ze základních a uměleckých škol a víceletých gymnázií z celé naší země. Rozhovor s hlavní vítězkou, osmiletou Sárou Soukupovou z Plzně, která vytvořila maskota v podobě šnečka Honzíka, jedoucího na skateboradu (to prý proto, aby se na Expo dostal jako první), jsme otiskli letos v ABC č. 16. Vítězného maskota a dalších čtyřicet nejúspěšnějších prací nyní poprvé představujeme veřejnosti na Pražském hradě.
Zavítáte-li na Hrad s rodiči nebo třeba se školou nejpozději do 31. října 2004, naši výstavku najdete v Tereziánském křídle Starého královského paláce (vstup z Jižních zahrad), kde je otevřeno každý den od 10 do 16.30 hodin.