Pod mořem i na internetu

Sdílej
 
Příběh žraloka, oficiální stránka: http://www.sharktale.com DreamWorks, kteří za to můžou: http://www.dreamworks.com/ Pixar, který se postavil na vlastní nohy: http://www.pixar.com/ Disney, který se musí snažit: http://disney.go.com/DisneyPictures/

Příběh žraloka, oficiální stránka: http://www.sharktale.com DreamWorks, kteří za to můžou: http://www.dreamworks.com/ Pixar, který se postavil na vlastní nohy: http://www.pixar.com/ Disney, který se musí snažit: http://disney.go.com/DisneyPictures/

OSCAR

Seznamte se s Oscarem, zabijákem žraloků! Tedy, ehm, mezi námi, on

Foto
zase tak hustý není, spíš to umí skoulet tak, aby ho zbožňovala celá mořská flóra i fauna... ale no tak, i to je přece umění, ne? V originále Oscara namluvil Will Smith z filmu Já, robot, o kterém jste se v ábíčku dočetli nedávno, a stál předlohou i k Oscarově rybímu ksichtíku. Jako by mu z oka vypadl, že?

LENNY

Tak tohle je ten žralok, se kterým Oscar obalamutil všechno, co má ploutve? Vypadá nebezpečně... ale není. Lenny je totiž vegetarián. A jeho tatínek Lino z toho nemá vůbec žádnou radost. Vždyť co je to za žraloka, který nežere maso? Lennyho namluvil Jack Black z filmu Škola ro(c)ku a vypadá úplně jako on (až na ty ploutve).

ANGIE

Tahle rybka je zlatíčko. Jako jediná Oscarovi důvěřovala a měla ho ráda ještě v době, kdy o něm věděly jen chaluhy, mezi kterými se válel. O to víc jí teď ale nesedí Oscarovo předstírání hrdinství. Zná ho moc dobře na to, aby mu to zbaštila. Živou předlohou Angie je herečka Renée Zellwegerová z Deníku Bridget Jonesové.

LOLA

Ajajaj! Každý hrdina má svou femme fatale (osudovou ženu) a Lola je ta Oscarova. Nejde jí o nic jiného než získat srdce velkého hrdiny, který je zrovna v kurzu. Co s ním bude dělat? Vystaví si ho na poličku, až jeho sláva opadne. Její herecký originál určitě poznáte podle jejích vnadných rtů - Lolu namluvila Angelina Jolie z filmu Tomb Raider.

LINO

Žraločí boss Lino si nenechá jen tak od někoho kazit životní prostředí. Rybí vykuk Oscar si naběhl hned dvakrát - nejenže se proslavil jako zabiják žraloků, ale navíc věší bulíky na nos celému oceánu právě s Linovým synkem Lennym. V Linovi určitě poznáváte Roberta De Nira z filmu Fotr je lotr.

DON FEINBERG

Každý mafián má svého moudrého rádce a týká se to i žraloků. Donu Feinbergovi už sice vypadaly všechny zuby, ale stále má všech pět pohromadě. Namluvil ho Peter Falk, mezi námi známý spíše jako ten šilhavý chlapík v baloňáku - inspektor Columbo.

SYKES

Obchodník každým coulem Sykes vlastní myčku velryb, ve které Oscar hákoval, dokud se nestal hrdinou. Ale protože má Sykes prsty (tedy, on nemá prsty, ale víte, co tím myslím) v hromadě dalších byznysů, přivaří se k novopečenému hrdinovi Oscarovi jako jeho manažer. A protože je Oscar vykuk, sem tam se Sykes vztekem nafoukne a naježí. To tyhle ryby dělávají. Vzorem mu byl režisér filmu Gangy New Yorku Martin Scorsese.

FRANKIE

Lennyho žraločí bratřík dělá tátovi Linovi velkou radost - sežere, co se pohne. Takhle se chová správný velký bílý žralok, jen do toho, chlapče! Snaží se Lennyho naučit správným stravovacím návykům, ale jestli jste někdyzkoušeli vnutit vegetariánovi krvavý biftek, víte sami, že je to beznadějné. Namluvil ho Michael Imperioli z mafiánského seriálu Rodina Sopránů.

LUCA

Pokud jste četli nejlepší mafiánskou knihu od Maria Puzza Kmotr, bude vám jméno Luca povědomé. I v Příběhu žraloka je to jméno pro nejlepšího zabijáka ve službách mafiánského bosse, žraloka Lina. Luca je samá ruka, samá... ruka - je to chobotnice a namluvil ho Vincent Pastore z televizního seriálu Rodina Sopránů.

ERNIE A BERNIE

Matrix Reloaded měl svoje copánkatá dvojčata, Příběh žraloka má tyhle dvě copánkaté meduzy. Pracují pro Sykese. A mají divný smysl pro humor.