Šokující elektřina

Sdílej
 
"Je v tom šťáva?" haleká jeden elektrikář na druhého, zatímco ten druhý se drží drátu s vysokým napětím a šlehají z něj blesky. A to je, vážení, teprve obálka. Tahle knížka šťávu má. Na nudné hodině fyziky se žactvo dělí do tří skupin: 1. zmatení, 2. zdrcení a 3. ultrageniální ufoni. Ti jako jediní zachraňují skóre, a přitom je fyzika tak děsně zajímavá záležitost.

"Je v tom šťáva?" haleká jeden elektrikář na druhého, zatímco ten druhý se drží drátu s vysokým napětím a šlehají z něj blesky. A to je, vážení, teprve obálka. Tahle knížka šťávu má.

FYZIKA ŽE JE NUDA?

Na nudné hodině fyziky se žactvo dělí do tří skupin: 1. zmatení, 2. zdrcení a 3. ultrageniální ufoni. Ti jako jediní zachraňují skóre, a přitom je fyzika tak

Foto
děsně zajímavá záležitost. Někteří učitelé záživný výklad prostě nezvládají (a vy pak dostáváte čtyřky), naštěstí je tu ale knižní řada Děsivá věda. A z té už se člověk něco dozví, protože je to podáno zá-bav-ně, áno?

VĚDOMOSTI SE ŠKLEBÍ

V Šokující elektřině se nedozvíte jen o tom, jaká trdla některé fyzikální zákony objevovala, ale budete si moct jejich objevy prověřit vlastními vědeckými experimenty, na které v knize naleznete návod. Nauka ale zábavnosti v žádném případě neustupuje a knížka vám dá docela jasnou představu jak o zcela základních znalostech (například co je to ten watt a jestli je volt jeho mladší nebo starší brácha), tak o pokročilejších tématech (proč se ta žabí stehýnka cukají) a nevyhnete se ani informacím z historie. To všechno ale s komiksovými ilustracemi a ve svižném podání. Jestli nejste spokojeni se svým učitelem, kupte mu tuhle knížku.


KNIHA
Napsal Nick Arnold, ilustrace Tony De Saulles, přeložil Michael Fokt, vydal Egmont, 160 stran