Nejočekávanější hry roku 2005

Sdílej
 
Uplynulý rok jsme se dočkali druhého HalfLifu i třetího Dooma. Je po těchto dvou hrách ještě na co čekat? Samozřejmě! Ponořte se s námi do moře chystaných herních zážitků.

Uplynulý rok jsme se dočkali druhého HalfLifu i třetího Dooma.
Je po těchto dvou hrách ještě na co čekat?
Samozřejmě! Ponořte se s námi do moře chystaných herních zážitků.

CO JSME HRÁLI V MINULÉM ROCE A NA CO SE TĚŠÍME V TOM NOVÉM:

V naší anketě jsme přišli na několik docela zajímavých věcí. Nejraději hrajete GTA 3 a nejvíce se těšíte na GTA San Andreas, v těsném závěsu oblíbenosti pak vlají hry The Sims 2 a Need for Speed Underground 2. Co je ale nejzajímavější - skoro všichni se jmenujete Jakub.

NEJLEPŠÍ HRY UPLYNULÉHO ROKU

Respektovaný magazín o počítačových hrách Edge vyhlásil herní ceny za rok 2004. Nutno dodat, že Half-Life 2 je po třech letech prvním titulem, který si v magazínu vydobyl absolutní hodnocení.

Nejlepší hra: Half-Life 2

Cena za inovativnost: Half-Life 2

Nejlepší grafika: Half-Life 2

Nejlepší zvuk: Thief: Deadly Shadows

Nejlepší online hra: Halo 2 (Xbox)

JAKUB, 13 LET
Nejradši mám GTA 3 a těším se na GTA San Andreas. Tyhle hry jsou něco úplně nového a nemají konkurenci. Nejde jen o všechny ty mise, ale také o to, že si tam můžete dělat, co chcete.

JESSICA, 13 LET
Teď hraju hlavně Need for Speed 2, protože jezdím ráda v autech. Teda v hodně rychlých autech, která se dají trochu vytunit.

JAKUB, 11 LET
Líbila se mi hra Age of the Empires II, protože mám rád strategie, u kterých musí člověk trochu přemýšlet. Jinak bych si chtěl zahrát závodní hru Need for Speed 2.

JAKUB, 11 LET
The Sims 2 je asi nejlepší hra, co jsem hrál, protože reálně simuluje rodinu. Těším se na GTA San Andreas, protože tam je možné jezdit všemi vozidly, chodit do posilovny a prolézat různé budovy.

Grand Theft Auto: San Andreas

Termín: léto 2005
Zase jedna počítačová hra, kterou PCčkáři závidí majitelům konzolí. Nejnovější díl gangsterské série Grand Theft Auto nabízí ještě větší možnosti a volnost pohybu, než nabízel ten předchozí s přízviskem Vice City. Jízda jakýmkoliv vehiklem od kola přes motorky a desítky automobilů až po tank a helikoptéru je samozřejmostí, navíc si užijete také skvělé nabídky "vytunit si svoji káru".
Úplnou novinkou je vývoj hlavního hrdiny - dejte mu najíst a on ztloustne, pošlete ho do posilovny a koukejte na ty bicepsy. V rozsáhlosti herního prostoru nemá San Andreas obdoby a na cestách jeho temnými uličkami vás budou doprovázet songy od Radiohead, Nirvany a dalších výborných kapel.

F.E.A.R.

Termín: každou minutou
Děs, hrůza a palné zbraně. To je kombinace, kterou nám naservíruje firma Monolith, proslulá dvěma díly hororového Bloodu. F.E.A.R. - kromě toho, že to znamená "strach" - je zkratka pro zvláštní jednotku First Encounter Assault and Recon, která ve hře nakluše do budovy obsazené tajemnými zabijáckými silami. Zatím to vypadá, že s tím vším má něco společného opravdu dost strašidelná holčička, která prochází budovou patro po patru a nechává za sebou jen spoušť a zkázu. Na jaře budete zkrátka potřebovat silné nervy a ostrou mušku.

NIKOLA, 12 let
Nejvíc mě bavila hra GTA 3. Na počítači mě ale zajímají i programy, jako je třeba Čeština - jsou tam otázky, na které musím odpovědět. A to se mi pak hodí ve škole. V poslední době hraju hlavně The Sims 2 a GTA 3. V GTA s lidmi bojuju a v The Sims jim stavím domy. V tomhle roce bych si ráda zahrála nějakou další hru, kde se hodně střílí.

BATTLEFIELD 2

Termín: březen 2005

Existuje snad někdo, kdo si neoblíbil Battlefield 1942? Těžko, protože hra, ve které můžete ovládat jakékoliv vozidlo a jakoukoliv jednotku bojišť druhé světové války, vás přilepí k monitoru lépe než rychloschnoucí lepidlo. Druhý díl hodí hráče do blízké budoucnosti a seznámí ho s vojenskou technikou USA, Číny i Blízkého východu. Aby toho nebylo málo, přibude v něm velitelský mód, jehož prostřednictvím budete moct posílat vlastní jednotky, kam se vám zachce. Fyzikální engine hry si nechala licencovat švédská armáda a není divu - údajně bude zvládat i zcela realistické vykreslení takových živelních událostí, jako je protržená přehradní nádrž.

KATKA, 12 LET
V poslední době hraju hlavně The Sims 2 a GTA 3. V GTA s lidmi bojuju a v The Sims stavím domy. V tomhle roce bych si ráda zahrála nějakou další hru, kde se hodně střílí.

JAKUB, 12 LET
Nejoblíbenější hra? Určitě třetí díl GTA. Proto se taky moc těším na GTA San Andreas, to bude určitě ještě lepší než trojka.

QUAKE IV

Termín: zima 2005
Po prvním a druhém dílu střílečky Quake přišel díl třetí, čistě multiplayerová Arena. Čtvrté pokračování se vrací tam, kde skončila dvojka, takže se těšte na pořádný nášup hry pro jednoho hráče. Informace ohledně děje jsou zatím drženy pod pokličkou, hovoří se ale například o tom, že v určité fázi hry budete mít možnost zabojovat si pod praporem "těch zlých". Že bychom se tedy mohli proměnit v příšeru? To zní dobře. Grafika se podle dostupných obrázků bude ubírat směrem, který více než naznačil Doom III, a podle všeho se dočkáme také taktičtější akce na způsob hry Call of Duty.

S.T.A.L.K.E.R.: SHADOWS OF CHERNOBYL

Termín: květen 2005
Ukrajinská firmička GSC Game World připravuje nadějnou akci, ve které se podíváte do postapokalyptického prostředí města Černobyl. Jak jistě víte, explodovala tam jaderná elektrárna, ovšem jak jistě nevíte, událost se opakovala 12. dubna roku 2006 a dala vzniknout neskutečným hordám krvežíznivých mutantů. S nimi se budete ve hře S.T.A.L.K.E.R. utkávat na život a na smrt. To ale není jediné její lákadlo. Svět o rozloze třiceti kilometrů čtverečních, ve kterém se atmosférické dobrodružství odehrává, bude mít zajímavé obyvatele a vlastní pravidla, která se prý nepodobají ničemu dosud známému.

DUNGEON SIEGE II

Termín: první čtvrtletí 2005
Akční RPG už není jenom Diablo. Tenhle mix dvou žánrů dotáhla hra Dungeon Siege k dokonalosti a před dvěma lety strhala žebříčky popularity. Druhý díl už vyráží do boje a ohání se propracovaným příběhem na jedné straně a na druhé straně prostředím, které reaguje na konání hráče. Základ ale zůstává stejný jako v prvním díle - k ruce si kromě vlastního chachara budete moct přibrat pět dalších postaviček a bojovat s nimi proti zlovolnému vládci, který se zhlédl ve staré Číně a snaží se násilím spojit rozdrobené nárůdky v jednu velkou říši.

VÍTEK, 10 LET
Moc se mi líbila hra Rollercoaster Tycoon 3, kde si můžu postavit vlastní horskou dráhu a pak se po ní povozit. Navíc je tam spousta dalších atrakcí, třeba bungee jumping. A těším se na GTA San Andreas.comunrealtournament.www.

WWW.unrealturnament.com

www.ut2003hq.com 9

www.halflife2.net