Počítače a konzole

Sdílej
 
Vzpomínáte si na americkou grotesku, ve které zlovolný kojot pronásledoval na poušti tryskového pštrosa? Tato hra je v podstatě stejná, jen v ní chybí kojot. Grotesky si však užijete ažaž.

PC - Ostrich Runner

ZUXXEZ

http:www.orunner.com

Vzpomínáte si na americkou grotesku, ve které zlovolný kojot pronásledoval na poušti tryskového pštrosa? Tato hra je v podstatě stejná, jen v ní chybí kojot. Grotesky si však užijete ažaž.

NEVESELÝ ZAČÁTEK

Smát se začnete už v úvodu hry, ale smích to bude poněkud zoufalý. Rázem se totiž ocitnete ve skrz naskrz tupém příběhu: Byl jednou jeden vědec, který unesl pštrosí kamarády. Ti se nyní musejí dostat z jeho spárů tak, že budou utíkat hrozně moc rychle a cestou sbírat roztroušená vajíčka. Ještě horší než výplod choré scénáristické mysli je skutečnost, že do hry vstupujete bez jakéhokoliv tréninku. Připravte se proto, že prvních pár kol budete místo běhu spíš kulhat.

VESELEJŠÍ ZÁVĚR

Jakmile se však naučíte hru ovládat, prchající pštros v hlavní roli vám bude přinášet jenom radost. Běžecké tratě jsou navrženy velmi zajímavě a při sbírání vajíček si užijete více akce než v leckteré střílečce. Do cesty se vám přitom budou plést také smečka Robinů Hoodů, konvoj velbloudů nebo nepříjemně pichlaví ježci. Velká škoda, že i přes tyto překážky proběhnete hrou za pouhé dvě hodiny.

* 2,5/5
-daš

Spider-Man 2 - GBA

CONQUEST

Chytání padouchů je těžká věc. Jenže jak každý ví, pořádné pavoučí kousnutí může značně pomoci. Z člověka se pak stane superhrdina s nepřekonatelnou touhou zachraňovat svět. Je znám i jeden takový případ. Nosí slušivý kostým, je slavný na filmovém plátně a nikdo mu neřekne jinak než Spider-Man. Bohužel, jak se Spider-Manovi daří v kinech, o to méně mu to jde na gameboyi. Typickým příkladem je tento druhý díl herní série. Hra není úplně špatná, ale zkrátka ničím nepřekvapí. Jedná se jen o další tuctovou plošinovku. Ale abych jí tak úplně nekřivdil, má i pár pozitiv: poutavý příběh (ostatně je zpracovaná podle filmové předlohy), rychlý spád a obsahuje zajímavé trojrozměrné pasáže. Bohužel pouze toto na dobrou hru nestačí.

* 2,5/5

Tekken 5 - PS2

NAMCO

A znovu do arény. Bojová série Tekken je zpátky už s pátým dílem. Samozřejmě, stejně jako v dílech předchozích půjde o to, vymlátit ze soupeře duši, tentokrát v grafice zase o něco lepší (vytvořilo ji studio spolupracující na pokračováních filmu Matrix), s lépe vymodelovanými postavami (které si můžete obléci skoro podle svého gusta) a s férověji vyváženou hratelností (už tu nejsou postavy, které udolají kohokoliv za jakýchkoliv okolností jako v Tekkenu 4). Součástí Tekkenu 5 je také trojbalení prvních tří Tekkenů.

*4/5

-daš