Film

Sdílej
 
Režisér Michael Mann (Collateral) natočil životopisný snímek o boxerovi Muhammadovi Alim. To ještě neznamená, že byste podle filmu dokázali o Alim napsat referát. Naopak - pokud si chcete snímek opravdu užít, připravte se na něj tak, že si o Alim nejdříve něco přečtete.

Ali
Magic Box

Režisér Michael Mann (Collateral) natočil životopisný snímek o boxerovi Muhammadovi Alim. To ještě neznamená, že byste podle filmu dokázali o Alim napsat referát. Naopak - pokud si chcete snímek opravdu užít, připravte se na něj tak, že si o Alim nejdříve něco přečtete.
Tenhle film se totiž dívá na skutečnost očima boxera, jehož vnímání je od věčných ran do hlavy v ringu trochu zamlžené. Příběh filmu je na jednu stranu obtížněji pochopitelný, na stranu druhou získává nesmírně osobitou podobu. Will Smith (Mizerové 2) se do role Aliho pozoruhodně vžil, výtečná kamera s vámi doslova vytře podlahu boxerského ringu a jedinečný hudební doprovod vám zprostředkuje atmosféru v Americe na přelomu šedesátých a sedmdesátých let, kdy se film odehrává.


Apollo 13
DVD

Jsou filmy, na které se podíváte jednou, přejíte se při nich popcornem a zapomenete je dřív, než neekologický pytlík od kukuřice zmačkáte a hodíte do koše. Pak jsou filmy, na které hned tak nezapomenete, ale doma je mít nemusíte. No a pak existují filmy, na které se chcete dívat pořád dokola. Jen pozor na ten popcorn.

NEŘÍZENÝ PÁD VESMÍREM

Houstone, máme problém. Dokud se z Apolla 13 neozvala tahle věta, tento konkrétní kosmický let nikoho moc nezajímal. Američané na Měsíci přece už přistáli a na to, že daštam přistanou znovu, se lidé už moc nechtěli dívat ani v televizi. Jenže na Apollu 13 se vyskytl problém. A kdyby jeden - hned několik poruch najednou způsobilo, že Apollo 13 se začalo blížit k Měsíci s unikajícími zásobami kyslíku a nedostatkem pohonných hmot. Bylo jasné, že na Měsíci se tentokrát přistávat nebude. Stačilo by, kdyby bylo možné přistát na Zemi.

DOTEK SKUTEČNÉHO

Snímek Apollo 13 natočil režisér Ron Howard už v roce 1995. Až nyní u nás vychází ve formě, kterou si zaslouží, totiž ve speciální edici na DVD. Jednak tu najdete samotný film, jednak na bonusovém disku dodatečné informace. A to nejen nic neříkající balast, jak se komu při natáčení spolupracovalo a jak byli všichni happy. Snímek byl natočen podle skutečných událostí, které se přihodily skutečným lidem - úžasné na bonusech je právě to, že se v nich s těmito lidmi setkáte. Promluví k vám Jim Lowell, který dovedl porouchané plavidlo z temného vesmíru zpět na Zemi, i Gene Kranz, který byl v řídícím středisku v Houstonu jeho očima.

-daš

Bridget Jonesová: S rozumem v koncích

Universal

Deník Bridget Jonesové se stal pro mnohé kultovním filmem, ze kterého dokážou citovat jednu hlášku za druhou. Není divu - v trampotách mírně obézní slečinky, která by chtěla zažít opravdovou lásku, se najde skoro každý (a to nemusí mít ani nadváhu). Když se v kinech objevil druhý díl Bridgetiných dobrodružství s podtitulem S rozumem v koncích, reakce publika byly celkem jednoznačné - no jo, dobře, je to sice Bridget Jonesová, ale tentokrát už to není ta milá Bridget z prvního dílu, ale spíš otylá a nepříliš inteligentní smolařka. Zkrátka a dobře, druhý díl je v mnohém roztomilý a obsahuje několik bravurních scén, ale ani s kompletním hereckým obsazením z dílu prvního už to zkrátka „není ono“. Bridget Jonesová je s rozumem v koncích a film se víc, než je příjemné, zvrhává do povrchní taškařice.