Star Wars: Republic Commando

Star Wars: Republic Commando
Sdílej
 

Kruh se uzavírá. Mladý Anakin tíhne čím dál tím víc k černé barvě, senátor Palpatine si chystá císařský oblek a republiková armáda klonů bude solidním základem imperiálních jednotek. Hra Republic Commando se odehrává v době přerodu republiky v galaktické Impérium. Dokonce začíná přímo bitvou na Geonosis, kterou končila epizoda II.

ZA REPUBLIKU!

Jste vojákem armády klonů a vaším úkolem je bojovat a v případě potřeby i zemřít za republiku. Naštěstí rozhodně ne sám - jako velitel komanda totiž budete mít k ruce další tři specialisty - demoličního experta, ostřelovače a hackera, před kterým se třese každý terminál. Ovládání je více než jednoduché, hra je totiž akční řež, a tak na nějaké zalehávání a plížení nebo vykukování zpoza rohů nebudete mít čas. Celou jednotku ovládáte jediným tlačítkem, které znamená „akce“ - podle určeného aktivního místa hra pak sama zvolí, kdo a jakou akci vykoná. A nutno poznamenat, že umělá inteligence je na docela slušné úrovni. Za skalní výběžek se poběží uhnízdit ostřelovač (i když můžete rozmístit

Foto
vojáků více - pak vytáhnou ostřelovací pušky i ostatní), bezpečnostní terminál vám prolomí hacker a „demolišnmen“ si poradí s hromadami trosek, které nelze obejít. Kromě toho umí celá skupina koordinovaně otevřít dveře a za nimi čekající droidy hned počastovat odjištěným granátem. Dále je můžete poslat vyléčit se ke všudypřítomným terminálům, posadit je do obranné věže nebo je nechat osvěžit několika tisíci volty v případě, že pochytáte více laserových paprsků, než doporučuje váš kožní lékař. Stejně tak i vy můžete kdykoliv oživit ostatní členy party, a tak jediný problém nastává, pokud zemřete všichni.

ZPOD HELMY

Graficky je SW: Republic Commando povedený kousek, inovativně pak působí helma s taktickým interface a paprskem, který vám udržuje hledí čisté v dešti i v boji. Atmosféru dotváří skvělý hudební doprovod, který je ještě lepší než například u KotOR II. A hodnocení? Svižná a chytlavá týmová akce, jíž pojem zábava rozhodně není cizí.