Váš web 13/2005

Sdílej
 
Vyrobte se!- Prográmky na výrobu postaviček: Stortroopers a flashové South Park Studio… Oblečte si hvězdu – vyberte si hvězdu světového showbyznysu a vyberte jí oblečení podle svého… Samuraj Jack – komiksová online hra… Elateridae – propracované stránky o čeledi kovaříkovitých.

Vyrobte se!

Foto
http://www.stortroopers.com/
http://www.planearium2.de/flash/spstudio.html
Prográmky na výrobu postaviček jsou staré bezmála jako internet sám. Počítáme-li tedy i postavičky složené z virtuálních krychliček. V současné době se na internetu objevily dva evergreeny, které už všichni dávno znají, avšak s novými a rozšířenými možnostmi. Prvním z nich jsou Stortroopers, mrňaví panáčkové, kterým můžete vybrat vlásky, obličejíčky i šatičky z různých oblastí i období - nově se tu nachází temný gotický šatník. Druhým jsou postavičky na způsob South Parku, se kterými můžete ve druhé verzi flashového South Park Studio tvořit luxusní obrázky i s pestrobarevným pozadím. Malá rada na závěr - pokud si chcete postavičku ze South Parku uložit, musíte ji z obrazovky vytípnout, protože ukládání - na rozdíl od Stortroopers - tohle studio neumožňuje.


Oblečte si hvězdu
Foto
http://www.paperdollheaven.com
Janča mi shodou okolností poslala odkaz na stránku, která úzce souvisí se studii na výrobu pajduláčků. Tentokrát neoblékáte vlastní podobiznu, ale některou z hvězd světového showbyznysu. Šaty na ni navěšujete jako na papírovou panenku a můžete přidat i líčení. Ale ne, opravdu to není jenom zábava pro holky.
Doporučila věrná čtenářka ábíčka Janča


Samuraj Jack
Foto
http://www.cartoonnetwork.com/games/adventure/samjack/codeofsamurai/index.html
Samuraj Jack patří k nejlepším seriálům uváděným na televizním kanálu Cartoon Network. Na stránkách téhle televizní stanice je k nalezení i hra s Jackem v hlavní roli, a pokud vás zajímá, jak vynalézavě lze pojmout tradiční hopsačku, rozhodně si ji vyzkoušejte. Samurajovo bitkaření je prokládáno komiksovými panely, které vám dají zapomenout na to, že je to jen taková malá hříčka.


Kovaříci, kovaříci, kovaříci
Foto
http://elateridae.com
Čeleď kovaříkovitých se vším, co k ní patří - to je obsah velmi propracované stránky Elateridae (přijdete na to, co tohle slovíčko znamená?). Fotografie, makrofotografie, mapy a halda informací přijdou vhod každému, kdo má brouky aspoň trochu rád. A možná ho přivedou za kovaříky i do míst, kam by se jinak nevypravil.
Poslal broukomil Radek Václavek



SPOLUPRACUJTE S ÁBÍČKEM!
Zapomněli jsme na vaši oblíbenou webovou stránku? Napište nám o ní! Nejzajímavější webové tipy budeme zveřejňovat na této stránce. Pište na e-mail smid@ringier.cz a do políčka Předmět uveďte "Váš web".